Csak a halálhíreket nem cenzúrázza a Fidesz

A Városi Kurír az elmúlt hónapokban többször írt arról, hogy a Fidesz elfoglalta a megyei sajtót, minden lap a párt érdekkörébe került. Az egykor színvonalas újságok a Fidesz szócsövei lettek, kritikus, ellenzéki vélemények még csak apró betűvel sem jelenhettek meg. A lapok szerkesztése a Lendvai utcából történik, mint egykor az MSZMP idején a pártközpontból.

Lapáton az igazi újságírók

Mind többen mondják vissza az előfizetéseket, hiszen’ olvashatatlanok az lapok. Morbid, de vannak, akik szerint az elhunytakról szóló közlemények a leginformatívabbak, azt – még–nem cenzúrázza a hatalom.

Azokat az újságírókat, akik nem vállalták a szervilis, királyi alákérdező szerepet, az “állampárt” egekig magasztalását, rövid időn belül lapátra tették. Ma már csak azok dolgozhatnak a megyei lapoknál, akik gondolkodás nélkül teljesítik a legfelsőbb fideszes hatalom utasításait. A lapokat a Lendvai utcából szerkesztik, mint egykor az MSZMP idején a pártközpontból. Valószínűleg léteznek eligazítások, szőnyeg szélére állítások is. Sajtószabadság, 2018-ban. Vajon mit mondana Petőfi Sándor, ha tudná, hogy Orbánék kézi vezérléssel irányítják a médiát?

12_pont_0

Így van az Hajdú-Bihar megyében is

A Civishír számolt be arról, hogy amióta az osztrák üzletember, Heinrich Pecina cége tavaly nyáron felvásárolta a Hajdú-bihari Naplót is kiadó – ugyancsak osztrák – Russmedia Kft.-t, a megyei napilap olyan mélységű lakájmédia-üzemmódba kapcsolt, hogy azután egy rendes kommunista diktatúrában is megnyalnák a szájukat.  / Pecináról tudni kell, hogy igen jelentős szerepe és múlhatatlan „érdemei” voltak a Népszabadság beszántásában./

 A tulajdonosváltás óta nem csak a publicisztikákat száműzték a lapból  hanem a jelentősebb nemzeti ünnepeken kihagyhatatlanná váltak a szertartásos jellegű, alákérdezős nagyinterjúk. / Ezeket most a választások időszakában a lap közösségi oldalán folyamatosan reklámozzák. Kidobott pénz az ablakon, normális ember ezeket az álinterjúkat nem olvassa el. Fröcsögnek a gyűlölettől, migránsoznak, talán csak a pont és a vesző igaz az írásokban./ Az interjúkat persze nem is a naplósok készítik, hanem készen kapják a kormányzathoz dörgölőző, üzemi pártsajtótól.

 

Az április 7-i – szombati – lapszámba a Mediaworks küldte a fő anyagot, azaz a miniszterelnökkel készített beszélgetést. Ez az interjú nem mellékesen az összes megyei napilapban megjelent – ugyanazzal a címmel. A cikk egyébként semmi újat nem tartalmaz, Orbán Viktor csak azt igyekszik a hajdú-bihari koponyákba döngölni a megyei napilapon keresztül, amit a kampány során mindvégig hangoztatott (Soros Györgyék elveszik a magyaroktól Magyarországot, ha nem a Fidesz nyer). Elég nyomasztó, hogy az összes ilyen interjú abban a szellemben készül, mintha vidéken, a megyei újságokat és a hírportálokat csupa idióta olvasná, akiket sokáig lehet etetni ezekkel a gyermeki egyszerűségű világmagyarázatokkal – írja  Civishír

Kapcsolódó

Eötvös Pál: a Fidesz által uralt kormányzati média az erőszaktól duzzad

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük