Sorting by

×

Csak erős idegzetűeknek – Életfogytiglanit kapott Szilágyi István színész fia, aki agyonverte az apját – Nyugodj békében Lópici Gáspár!

Elsőfokú, nem jogerős ítélet született ma Szilágyi István meggyilkolásának ügyében. A bíróság kimondta, hogy Szilágyi István fia, Sz. Péter bűnös, életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott.

A nem jogerős ítélet szerint

Sz. Péter legkorábban 25 év után bocsátható szabadlábra, 10 évre eltiltották a közügyektől és a korábbi 2 év felfüggesztettet is le kell töltenie, emellett 2 millió bűnügyi költséget is meg kell fizetnie A mai tárgyalási nap a szakértők meghallgatásával kezdődött. A bíróságon felsorolták, hogy milyen sérüléseket szenvedett Szilágyi István, az ország Lópici Gáspárja: a színész kötőhártyája bevérzett, az arckoponyáján szilánkos törések voltak, az orrcsontja törött volt, a bordája eltört, s 15-20 ütés is érhette a színészt. A szakértők megállapították, hogy a bordatörés keletkezhetett a halált megelőzően, vagy akár beállta után közvetlenül is, a színész többi sérülése még életében keletkezett.

A bántalmazás időtartama több perc, akár fél óra is lehetett

Szilágyi Istvánon több sérülés is volt, amelyből feltételezhető, hogy védekezett, elhárító mozdulatokat tett a támadójával szemben. Miután a bizonyítási eljárás befejeződött, az ügyész megtartotta a perbeszédet, amelyben kiemelte, hogy milyen kegyetlen módon végeztek a színésszel, s hogy bár a vádlott nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményt, s így megbánást sem tanúsított, a bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy Péter végzett az édesapjával. Emellett az édesapja bántalmazása miatt korábban kiszabott, ám felfüggesztett két év börtönbüntetést, amelynek végrehajtását akkor felfüggesztette a bíróság szintén le kell töltenie. Ezt követte a Sz. Péter ügyvédjének beszéde. Érvelése szerint védence mindig következetesen adta elő védekezését, miszerint egy ismeretlen személy tartózkodhatott a gyilkosság időpontjában az ingatlanban. Az ügyvéd kérvényezte, hogy védencét mentsék fel, mivel minden kétséget kizáróan nem lehet bizonyítani, hogy ő követte el a bűncselekményt.

Az utolsó szó jogán Sz. Péter is megszólalt

Legalább egyszer szembesítettek volna minket az édesanyámmal, akivel mást vallottunk. Amikor megtörtént ez az eset… én pánikba estem attól, amit apám csinált. Nem tudom, mi történt, ért-e engem ütés vagy sem, de a földön keltem fel

– mondta a vádlott. Sz. Péter hosszasan elmesélte a történetét, amelyet többször előadott már a bíróságon.

Borzasztóan sajnálom ezt a történetet így, ahogy van, de nem tudok vele mit kezdeni. Ha az embert megtámadjak, akkor védekezik, de nem tudom, mi történt. Megütöttek, elveszítettem az eszméletemet, nem tudom…

Az ország Lópici Gáspárját a vádhatóság szerint a fia, Sz. Péter 2020 májusában otthonukban, brutális módon, különös kegyetlenséggel agyonverte egy kalapáccsal.

VIA: Blikk

Kapcsolódó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.