Csak, itt csak most, csak a hírlevélben! Figyelj, Haver!

Figyelj haver, tudod, az úgy van itt nálunk a diliházban, hogy mi tudjuk, hogy mi vagyunk a normálisak, nem ti ott kint.

Nem hiszed? Jó, akkor bebizonyítom

Itt nálunk mindenki az, aki és, ha többen vannak, kit érdekel? Van itt most éppen két Napóleon, három Széchenyi, két és fél Tolsztoj. Hajolj közelebb, mert ezt nem akarom kiabálni! Van négy Rákosink és három Kádárunk is, na meg persze az a két Sztálin se kutya. Volt Leninünk is, de az a Putyilov gyári, na, tudod, úgyhogy most kezelik. Mi az, hogy nem a Putyilov gyári, csak ez a gondod? Itt a helyed!

Na szóval, figyelsz?  Itt tök rendben van, hogy aki akarja, egy szobába kéri magát. Éppen a múlt héten költözött össze az egyik Julius cézár és Brutus, na mondanom sem kell Antonius jól megsértődött, de aztán a cézár elmondta neki, hogy csak szemmel akarja tartani Brutit, ha késsel játszik. Persze olyan is van, hogy azonos entitások költöznek össze, így van ezzel Rákosi is mind a négyen együtt élnek, mert csak magában bízik. Halkan mondom, ez egy skizo. Együtt él Hitler és Mussolíni is, meg Beríja, hogy Horthy és IV. Károly édes-kettőséről ne is beszéljek. A Zita királynék meg állandóan telesírják Mindszenty szoknyáját.

Na szóval, nem mondom, van gondom, néha csak úgy kapkodjuk a fejünket Pelikán elvtárssal. Tudod, a csőszkunyhóssal, akit a Virág és Bástya is üldöz.

Hallom, kint sem mennek másként a dolgok….

A különbség csak annyi, hogy ti mindenre próbáltok valami nyakatekert magyarázatot adni. Figyelj, haver, minek? Minek szépíteni, nem kell a CEU, ki vele, nem kell az álságos duma, hogy így meg úgy, nem kell, mert tudja kik voltunk anno. Meg se álljanak Bécsig, demokratizálják a labancot, no igaz-e?  Megutáltuk az Iványit, mert megkeresztelte a gyerekeinket és jobb lenne most inkább rom.katnak lenni. Le vele, minek a magyarázkodás?

Megjött a haver Macedóniából, Isten hozta, meg a diplomáciai autó. Kinek mi köze hozzá? Az ítéljen el, aki veszni hagyná a barátját, meg aztán az én barátaimnak is kellhet a minta, mert ugye sose tudni. Minek ide “így nem szöktettük, úgy nem segítettük”, kihoztuk “oszt jónapot”! Ez a beszéd, nyista polkorrekt hablaty!

Jól van haver, tudom, én könnyen vagyok itt a sárga házban, nem úgy mint ti, ott kint a szabadságban.

Figyelj, haver: Brrrrrrrr!!!!!

Hasonló

Csak itt, csak most, csak a hírlevélben! – A forradalom nem jár se villamoson, se HÉV-en

 

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük