Csak négy “olimpiai aranyérmet” szereztünk 2017-ben

Ha tavaly rendeztek volna olimpiát igen szerény eredménnyel zárt volna a Magyar Csapat. A Magyar Olimpiai bizottság kimutatása szerint a riói olimpia utáni évben, 2017-ben a magyar sportolók a világbajnokságokon 11 olimpiai sportágban végeztek az első hat között. Érmek tekintetében 4 arany-, 13 ezüst- és 8 bronzérem a magyar mérleg.

Mennyi az annyi?

Ráadásul, ha ebből kivonjuk a rövidpályás gyorskorcsolya  2 ezüst- és 1 bronzérmét, akkor a 2017-es virtuális nyári olimpián mindössze 22 medált szereztek a magyar sportolók.

Hosszú Katinka két arany- és 2 ezüst- valamint 1 bronzérme mellett Szatmári András kard egyéniben lett világbajnok, valamint aranyérmet szerzett női kajaknégyesünk. Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina és Vad Ninetta 500 méteren nem talált legyőzőre a világbajnoki mezőnyben.

Az öttusázó Földházi Zsófia és Kasza Róbert szerzett egy-egy egyéni ezüstérmet, az úszók között Cseh László, Milák Kristóf és Verrasztó Dávid állhatott fel a dobogó második fokára. Horváth Bence K1 200 méteren szerzett világbajnoki ezüstérmet.

Az atlétikai stadionban örülhetttünk még fantasztikus sikernek, hiszen Márton Anita súlylökésben szerzett ezüstérmet, míg Baji Balázs 110 gáton lett világbajnok bronzérmes.

A legeredményesebben az úszók szerepeltek, akik 60 olimpia pontot gyűjtöttek össze a hazai rendezésű világbajnokságon. A második helyen a kajak-kenu sport végzett. Fiatal csapatunk 26 olimpiai ponttal távozott a racicei világbajnokságról.

Forrás: MOB

Az Iron Lady Dudás Dániellel edzett Miamiban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük