Nicsak! Csak nem lélegeztetőgépek porosodnak bontatlanul az alagsorban? - Városi Kurír

Sorting by

×

Nicsak! Csak nem lélegeztetőgépek porosodnak bontatlanul az alagsorban?

Három hónapja ajánlgatják ki a lélegeztetőgépeket Magyarország nagykövetei – árulta el Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Akár 8 ezer darabot is hajlandó lenne a kormány értékesíteni, vagyis a megvásárolt 16 ezer darab felét. Ez azt jelenti, hogy 8 ezret úgy vehettek meg, hogy eleve tudták, azokra nagy valószínűséggel nem lesz szükség. Az ezekért kiadott 150 milliárd forintnyi adófizetői pénzt szeretnék most viszontlátni.

Hirdetés

Nagyköveti feladat: keressenek a vevőket….?

A portál kérdésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ez év elején adott interjújában azt mondta, hogy futnak be megrendelések,

„mivel tudják rólunk – bizonyos „áldásos” tevékenységeknek köszönhetően –, hogy nálunk van egy viszonylag nagyobb mennyiségű lélegeztetőgép-állomány. Rendszeresen futnak be olyan megkeresések, hogy van-e eladó gépünk, esetleg adományként tudunk-e rendelkezésre bocsátani ilyet… Latin-Amerikából, Afrikából, de innen, a nyugat-balkáni szomszédságból is kaptunk megkeresést. Mi ezeket becsatornázzuk, és ha az a szakmai döntés születik, hogy meghatározott mennyiségű lélegeztetőgép nélkülözhető, akkor lehetőség nyílik az eladásukra.”

Tudják, ezek azok a masinák, amiknek beszerzésével kapcsolatban Hadházy Ákos és sokan mások folyamatosan teszik fel a válasz reményében kérdéseiket. Azt nem tudni, hogy a tervek szerint mennyit akarnak eladni, mely típustól szabadulnának és milyen áron, azt viszont igen, hogy

a KKM a már idézetten kívül azt írta, “a tárgyalások jelenleg is zajlanak, e tárgykörben közérdekű adat nem keletkezett”.

Az Ez a Lényeg közösségi oldalán egy olvasói videót tett közzé:

“Olvasónktól kaptuk a felvételt, aki a Bajcsy kórház alagsorában akadt rá rengeteg lélegeztetőgépre. Őrizetlenül, raklapon állnak, porosodnak, láthatóan feléjük se néz senki. Ezért kellett elkölteni százmilliárdokat!?

Szijjártó (vagy ki, pontosan nem tudni!) “jóvoltából” szerdán landolt félmillió kínai vakcina, ami jelenleg “bevizsgálás” alatt van. Nem tudni, miért vett a híres fürkész olyan oltóanyagot, ami még “vizsgálatlan”, de ezen lendüljünk túl. Biztosan lesz rá magyarázata. A vakcinák esetében az a “nagyon klassz”, hogy sokkal kisebb helyen elférnek majd, mint a fent említett lélegeztetőgépek!

Troroczkai

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2021.02.17 - 19:34
  Közvetlen hivatkozás

  És ennek a mocsok patkánynak kell felhatalmazás??? soha, tönkreteszi az országot.. a pénzt elherdálja ez a szemét–és ez fog történni a kinai, orosz vakcinákkal is,, csak keresnek majd rajta. undoritó ez a banda, és ezt akarják sokan, érthetetlen mennyire hülye a magyar nép..

  Válasz
 • 2021.02.18 - 06:41
  Közvetlen hivatkozás

  Azonkivul, hogy minden megnyilatkozasukbol uvolt a primitivseg, mar bantja az olvasasuk is a szememet-fulemet, – szornyen zavar ez a hazugsag-nagysag! Milyen szakemberek jovahagyasarol beszel? Akkor sem kertek a szakertok velemenyet, amikor esz nelkul osszevasaroltak mindenfele baromsagot, amirol egy atlagos praktizalo orvos is kapasbol meg tudja mondani, hogy semmire sem volt jo, es mi az, hogy “a bejovo kereseket ‘becsatornazzuk’ “????? Egy “bejovo keres nem eso- vagy szennyviz, hogy “becsatornazzak”, hanem egy kerest a megfelelo szervek BEFOGADNAK, KEZELNEK, INTEZNEK…..Es mi az, hogy amikor az adofizeto magyarok penzet szortak ki az ablakon erre a sok szarra, akkor sem, es most sem kepzodnek kozerdekunek szamito adatok????? Hogy a fenebe ne lennenek kozerdekuek ezek az adatok? Azert el szarban a magyar, mert 97 db kulonbozo ado formajaban elveszik a penzet, es meg csak meg se tudhatja, hogy mire szorjak el azt?

  Válasz
 • 2021.02.18 - 08:05
  Közvetlen hivatkozás

  Teljesen nyilvánvaló,hogy valamelyik fidesz-közeli valaki óriásit kaszált a lélegeztetőgépeken,amiknek egyrésze légzéssegítő,és nem lélegeztetőgép. Ami számomra különösen felháborító volt Merkely Béla nyilatkozata,aki azt bírta mondani,hogy indokolt volt ennyi lélegeztetőgép megvásárlása.Pont neki kellett legjobban tudnia,hogy a negyedrészéhez sincs elég személyzet. Vajon mit kapott a fényességes vezírtől?Vállveregetést,vagy egy szabadszemmel jól látható összeget?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.