Semmi cicó! Ausztria bekeményít az oltatlanokkal szemben – Magyarország mikor követi?

Miközben Magyarország miniszterelnöke arról győzködi az országot, hogy kormányának nincs több eszköze arra, hogy az oltásfelvételre sarkalljon, az egész világon ezt teszik a felelős politikusok, ahogy a szomszéd Ausztriában is.

Ez történik Orbán “laborjában”

Egyre közeledik a beoltatlanok országos korlátozása. Alexander Schallenberg szövetségi kancellár (ÖVP) pénteken azt mondta, hogy most vasárnap akarnak “zöld utat” adni a szigorításoknak. Előtte azonban virtuális konferenciát tartanak a tartományi kormányzókkal, majd ülésezik a Nemzeti Tanács főbizottsága. Mindenesetre “országos” megoldást akar – hangsúlyozta a kancellár. Mindemellett továbbra is kizárta a karantént azok számára, akiket már teljes körűen immunizáltak-írja Die Presse.

„Nem látom be, hogy a lakosság kétharmadának miért kellene elveszítenie a szabadságát, mert egyharmad vonakodik az oltástól”

Schallenberg utalt az emberek felelősségtudatára is, a reményét kifejezve, hogy a karanténnal való fenyegetés hatásos lesz. Jelezte: fontolgatják, hogy kötelezővé teszik az oltásokat bizonyos foglalkozási csoportok számára.(Blikk)

Rekord napi fertőzött szám

Ausztriában csütörtökön újabb rekordot ért el a fertőzöttek napi száma. Az utóbbi 24 órában 11 975 esetet regisztráltak. Az egészségügyi minisztérium előrejelzése szerint a fertőzöttek számának további növekedésével alig két héten belül a kórházak intenzív osztályai elérhetik a kritikus telítettségi szintet.

A járványügyi helyzet romlása miatt Ausztriában szigorítások léptek hatályba hétfőn a koronavírus ellen be nem oltottak számára.

A járvány kezdete óta Ausztriában 923 150 ember kapta el a fertőzést, és 11 601-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe. A 8,9 milliós ország lakosságának mintegy 65 százaléka esett át a teljes immunizáción és már zajlik az emlékeztető oltások beadása.

Hasonló

Feladták a leckét a csehek Orbánnak

Ausztria

 

Egy hozzászólás itt: “Semmi cicó! Ausztria bekeményít az oltatlanokkal szemben – Magyarország mikor követi?

 • 2021.11.15 - 15:33
  Közvetlen hivatkozás

  11ezer halott ott, nálunk mostanáig 31ezervalahány. Amikor ezt megemlítem fideszes ismerősöknek, az a válasz, ők t.i. Ausztriában máshogy számolják. Ők csak a covidban elhunytakat számolják, mi mindenkit beleszámítunk a statisztikába, aki elhunytakor covidos volt. Mit lehet erre mondani? Hiába érvelek, hogy a szívbeteg, a cukros, a rákos talán nem halt volna meg, ha nincs a covid, süket fülekre találok. A FIDESZ szállítja az érveket, adja a mantrát, a híveik meg bekajálják.
  Arról már beszélni sem merek, hogy a kitömött állatos kiállításon, meg a eucharisztikain, meg a focimeccsen nem volt kötelező a maszk, és ez milyen felelőtlenség a 4. hullám közepén. A válasz ez lenne: az emberek felelőtlenek, mert nem oltatják be magukat, és hogy az ellenzék rögtön támadna, az emberek nem akarnak szigorításokat.
  Persze, ki akar? De nem az élet a fontos? És a teljes felhatalmazott Orbánnak nem az életünk védelme lenne a feladata? Nem az övé most minden felelősség? De egy fideszes elme ezt nem fogja fel a jelek szerint. /Ahogy azt sem, hogy fölösleges is a teljes felhatalmazás, mert anélkül is meghozható minden járványügyi rendelkezés./Mert ha felfogná, már nem lenne fideszes.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük