Család-meghatározás "fideszül": Hernádi Zsolt + esztergomi unokaöccs-polgi = a luxusszálló vendégei ingyen csobbanhatnak az élményfürdőben - Városi Kurír

Sorting by

×

Család-meghatározás “fideszül”: Hernádi Zsolt + esztergomi unokaöccs-polgi = a luxusszálló vendégei ingyen csobbanhatnak az élményfürdőben

Szép dolog a családi összetartozás, az ember álljon mindig és minden körülmények között a vele “egy vérből valói” mellett, támogassa, egyengesse a másik útját minden rendelkezésére álló eszközzel. Mi lenne szebb bizonyítéka ennek, mint az, hogy a Mol-vezér cégének esztergomi szállodája és az önkormányzati üzemeltetésű -a polgármester Hernádi Zsolt unokaöccse- élményfürdő összefogásának eredményeként nem kell kifizetniük a borsos napijegyért a szállóvendégeknek.

Hirdetés

Rokonkéz rokonkezet mos…

A szocializmus évei alatt megszokott “fizetéskiegészítés” volt, hogy mindenki -beoasztásától függő mértékben- azt vitt haza munkahelyéről, amit tudott. A virágárus selyempapírt -ha kellett neki, ha nem, hiszen még jó lehet valamire, meg cserealapnak sem utolsó- a nyomdász papírt, a büfés poharat, a fodrász sampont, a pék lisztet, stb. Mára leszámoltunk a pitinek tűnő szajrézással, XXl. század Magyarországán a közpénz-síbolás a menő. A “hozzáférés” metodikája nem változott -nem kell folyton feltalálni a csőben a lyukat- mindenki annyit vihet a családnak, ami a rangléta fokának megfelelő mennyiség.

Az esztergomi eset….

Egyszerre nyit július 1-jén Hernádi Zsolt Mol-vezér cégének esztergomi luxusszállodája és a mellette lévő önkormányzati üzemeltetésű élményfürdő. A város fideszes polgármestere nem más, mint az üzletember unokaöccse, és együttműködésük alapján a fürdőbe látogató szállóvendégeknek nem kell kifizetniük a borsos árú napijegyet – derült ki az mfor.hu vasárnapi cikkéből.

A Hernádi Zsolt cégének érdekeltségébe tartozó, közpénz-milliárdokból is épült új luxusszálloda, a Grand Hotel Esztergom, valamint Aquasziget Élményfürdő együttműködésének érdekessége, hogy a fürdő üzemeltetésére új céget alapított az esztergomi önkormányzat júniusban Gran Spa & Sport Kft. néven, leplezetlenül utalva a szálló nevére.

Az új cég felügyelőbizottságában helyet kapott Ligeti András polgármesteri kabinetfőnök és Heckel Zoltán fideszes önkormányzati képviselő, a hotel pedig már a honlapján hirdeti is:

„A fürdő fedett élmény részlegből, kültéri strandból valamint wellness és beauty szekcióból áll. Szállóvendégeinknek ingyenes a belépés.”

varosikurir 2
forrás: grandhotelesztergom.hu

Sokat spórolhatnak a Grand Hotel vendégei,

ugyanis a felnőtt napijegy 3600 forint, a családi jegy pedig két felnőtt és egy gyerek esetében 7000 forint. A lap emlékeztetett, korábban az Investor 2005 Kft. üzemeltette az élményfürdőt, de a polgármester tavaly nyáron megszüntette az önkormányzat és a cég közötti szerződést szeptember 30-i hatállyal.

Hab a tortán….

Az mfor.hu korábbi írása szerint a luxusszálló építési költségeinek jelentős részét a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által a Kisfaludy-pályázatokon kiosztott, vissza nem térítendő támogatásból fedezték.

A 2,8 milliárd forintot támogatást a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. kapta az MTÜ-től.

A Solva Property konkrétan a Solva Magántőkealap tulajdonában van, ami a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap. A Gran Private Equity pedig Hernádi Zsolt többségi érdekeltsége, a cég tavaly 310 millió forintos forgalom mellett 149 millió forintos nyereséggel zárt, amit a tulajdonosok számára osztalék formájában ki is fizetnek.

 

hernádi

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.