Családvédelem(?!?) helyett családok zaklatása, az újabb eset

Úgy látszik, érzékeny pontra tapintottunk, amikor a családvédelem ügyében egy valós történetet ismertettünk. Az állatvédő család kálváriája sem ért véget és máris újabb üggyel keresett meg bennünket egy másik család. Ebben a történetben is az embertelen családvédelem túlkapása a tragédia okozója.

A prológ

Tisztelt szerkesztők!

Olvastam azt a cikküket, ami arról szólt, hogy a lakásban tartott háziállatok veszélyeztetik a kiskorút. 
Bár felháborító az eset, nem lepődtem meg, mert velünk is hasonló vérlázító dolgokat tett a „gyermekjólét”, így sajnos már tudom, hogy védik Magyarországon a gyerekeket.
Olyan dolgok estek meg velünk, hogy néha azt sem tudtuk, sírjunk-e vagy nevessünk rajtuk.

2016 tavaszán legkisebb gyerekünknek már csak két hónap volt hátra a ballagásig az óvodából, de addigra annyira megutálta az intézményt (bántották a gyerekek), hogy erőszakkal se tudtuk (volna) reggel bevinni. Elhatároztuk, hogy otthon tartjuk erre a kis időre. (Nekem, az édesanyának egyébként van óvodapedagógus diplomám.)

Behívatott a gyermekjóléti szolgálat,

ahol rögtön egy bűncselekmény beismerő vallomását akarták aláíratni velem:

„…elismerem, hogy veszélyeztetem kiskorú gyermekem erkölcsi, érzelmi és értelmi fejlődését”.

Mikor rákérdeztem, hogy két hónap ovis hiányzás hogy veszélyezteti erkölcsileg a gyereket, nem tudtak rá válaszolni. Ezt a papírt tehát nem írtam alá, ahogy azt sem, hogy a hiányzás miatt alávetem magam és a gyereket pszichológiai kivizsgálásnak. Minek?

Innentől kezdve a gyermekjólét folyamatosan razziázni akart nálunk („csak benézünk 5 percre, hogy minden rendben van-e”), de mivel nem voltunk semmilyen kapcsolatban velük, és a törvény szerint sem kellett velük együttműködnünk, nem engedtük be őket az otthonunkba – nem is beszélve arról, hogy nem értettük: a gyerek tavaszi hiányzására milyen hatással lenne a nyáron megejtett környezettanulmány.

Komolyabbra váltak a dolgok, mikor a kormányhivatal is bejött a képbe

Szabálysértési ügyben a bíróságon is felelnem kellett – megúsztam figyelmeztetéssel.

Aztán beavatkozott a gyámhivatal is, és védelembe akarta venni a gyereket – merthogy közben „veszélyeztető” szülő lettem.

Az események a következő oldalon még hihetetlenebb fordulatot vesznek!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük