Csalást a kampány manipulálásával is el lehet követni

A kormánypárt brüsszelező-migránsozó kisfilmje tette ki a szombati bajnoki focimeccs szünetébe ékelt egyperces híradó felét.

A Fidesz megsértette a választási eljárási törvényt

Csalást a kampány manipulálásával is el lehet követni – jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a párt hétfői sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a sajtótájékoztatót éppen ezért hívta össze: hogy bemutathassák, a Fidesz, a fideszes önkormányzatok és a kormányzat hogyan akarják elcsalni az EP-választásokat.

Szombaton a választási eljárásról szóló törvényt megsértve mutatta be a köztévé híradója a Fidesz kampányfilmjét

– mondta Tóth. Aznap ugyanis a Ferencváros-Újpest bajnoki meccs közvetítésének szünetébe ékelt egyperces híradó nagyjából fele azzal ment el, hogy a kormánypárt legújabb brüsszelező-migránsozó videóját ismertették. (Az M4 műsorát itt lehet visszanézni, az egyperces híradó 1 óra 15 perc után kezdődik.)

Az MSZP minden jogi eszközt be fog vetni

Az MSZP a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, az NVB-hez panaszt fog benyújtani, és kérik, hogy tiltsák el az ilyen lépésektől a közmédiát.

Minden jogi eszközt be fognak vetni, hogy – mint a pártelnök fogalmazott – legalább amíg a közigazgatási bíróságok nem verik szét a Kúriát, addig szülessenek ott meg azok a döntések, amelyekből láthatják a választók: ez a voksolás sem lesz tiszta.

„Azt látjuk, hogy nem tudjuk már a villanyoszlopokon sem bemutatni a jelöltjeinket, bemutatni a listánkat, bemutatni a programjainkat” – hangsúlyozta Tóth Bertalan. Egy jogszabály-változtatásnak hála ugyanis folyamatosan akadályozzák ezt a fideszes önkormányzatok. Az MSZP ez ügyben a Kúriához fordult korábban, s bár a Kuria igazat adott nekik, az ügyben mégsem történt előrelépés.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó

Vásárhelyi Mária: A szervezett választási csalás sem elég ahhoz, hogy kétségbe vonják az eredményeket. Ez a különbség a demokráciák és az autoriter rendszerek között.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük