Csányi Sándor sem akar nagyon lemaradni a naponta gyarapodó Mészáros-művek mögött, ezért nyár ide-oda, vásárolgatni kezdett. Na nem úgy, ahogy a halandók, ha ő beszerez, az milliárdokat kóstál.


Aki kimarad, lemarad!

A Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. volt az a szerencsés cég, amely elnyerte a lehetőséget, hogy a Csányi-művek tulajdonába kerülhessen. A Gazdasági Versenyhivatal zöld utat adott a Csányi-csoportnak a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. felvásárlásához.

Nem jár káros versenyhatásokkal a HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. felvásárlása a Csányi-csoport által.

A közvetlen irányítást megszerző vállalat a Csányi Sándor által irányított vállalkozáscsoport (a továbbiakban: Csányi-csoport) tagja; utóbbinak meghatározó területei a mezőgazdaság és az élelmiszeripar. Ezen belül a Csányi-csoport húsipari tevékenysége sertéseket tekintve a teljes vertikumra kiterjed: a tenyésztéstől a vágóhíd-üzemeltetésen keresztül a hús feldolgozásáig; a baromfiknál ennél szűkebb: napos csirkék tenyésztését, illetve bizonyos feldolgozott baromfi termékek előállítását foglalja magában. Ezen túl a Csányi-csoport – egyebek mellett – tejtermékeket gyárt és mezőgazdasági input anyagokat (pl. takarmány, műtrágya) értékesít.

A Hungerit Zrt.

és a hozzá tartozó vállalkozások (a továbbiakban: Hungerit-csoport) tevékenysége kiterjed a teljes baromfi (csirke, pulyka, kacsa, liba) vertikumra, azaz a tenyésztésre, az elsődleges feldolgozásra valamint a baromfihús-készítmények gyártására és értékesítésére.

A GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást az összefonódás-bejelentés alapján, mert a bejelentés nem tartalmazott minden szükséges információt az összefonódás versenyhatásainak értékeléséhez. Az eljáró versenytanács határozata ezért megállapította, hogy az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon.

Tovább is van…..

Nem ez az egyetlen bevásárlós hír Csányi Sándor háza táján: az OTP Bank épp csütörtök reggel jelentette be, hogy a bulgáriai leánybankja, a DSK Bank EAD megvásárolja az Expressbankot.

(forrás: mfor.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét