Csányi Sándor érdekeltségébe került a szentesi baromfifeldolgozó, a Hungerit Zrt. Is. Az eredeti tulaj azért döntött az eladás mellett, mert nem bírta a versenyt Csányi Sándor Bonafarm Zrt.-jével.


A nagy hal esete a picivel, vagy más…?

Elkelt a szentesi Hungerit Zrt., a leggazdagabb magyar, az OTP-vezér Csányi Sándor vette meg agrárportfóliójába a baromfifeldolgozót. Az eredeti tulaj 74 évesen már nem akart belekezdeni a fejlődéshez szükséges 20 milliárd forintos fejlesztésbe, mert úgy gondolta, hogy ha történik vele valami, családjára marad a teher.

Most a delmagyar.hu írta meg, hogy Magyar József, a cég eredeti tulajdonosa búcsúzóul gáláns jutalmakat oszt szét a dolgozók között, 420 millió forintot. Az üzemben eltöltött évek arányában kaphatnak majd pénzt a munkások, aki például legalább két évtizede jár be a céghez, annak két és fél havi pluszpénz üti a markát, de az is majdnem félhavi fizetést kap jutalomként, aki csak pár hónapja dolgozik a Hungerit Zrt.-nél.

Szóltak előre…

A Bonafarm Zrt. már 2010-ben bejelentette, hogy új gyárat építene Szegeden. Az agárcég fejlesztése azonban húzódik, amit a mohácsi vágóhíd beindításával indokoltak. Terveik között továbbra is szerepel a Pick Szeged Zrt.-nél a húskészítmény-gyártás modernizációja. A téliszalámi és más száraz áru, valamint a hentesáruk előállítása is jelentős beruházásokat igényel a következő 5-10 év során.

„Az, hogy a Csányi Sándor tulajdonában lévő Hungerit Holding Kft. megvásárolta a Hungerit Zrt.-t, a fejlesztési elképzelések átgondolását, összehangolását teszi szükségessé. Végleges tervekkel még nem rendelkezünk, de előreláthatóan Szentesen és Szegeden is fejlesztésekre kerül sor a közeljövőben”

Csányi is vásárolgat – most éppen csirkefeldolgozót és bankot

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét