Cseh Katalin a járvány elleni védekezés első vonalában – “Óriási élmény az, hogy részese lehetek!”

Tényleg nehéz szavakba önteni azt, hogy mennyire felemelő érzés részt venni a járvány elleni védekezés első vonalában – írta Cseh Katalin közösségi oldalán.

“Óriási élmény az, hogy részese lehetek ennek a páratlan összefogásnak,

és minden egyes alkalommal meghatódok azon a mindent elsöprő szolidaritáson és bajtársiasságon, amit a kórházban tapasztalok. Elképesztő munkát végez minden egyes orvos, minden egyes ápoló, a minket segítő technikai személyzet, az adminisztrátorok, mind-mind olyan emberek, akik hosszú évek óta sajnos túl kevés anyagi és társadalmi megbecsülés mellett tartják egyben hősies erőfeszítéssel társadalmunk egyik legfontosabb alappillérét, az egészségügyet.

De ugyanennyire büszke vagyok tényleg minden egyes páciensünkre és az őket kísérő családtagokra is, akik példás fegyelemmel alkalmazkodnak a megváltozott, sokszor szokatlan és mi tagadás, megnehezített körülményekhez.

A világjárvány régóta nem látott kihívás elé állította hazánkat,

és én egyelőre úgy látom, hogy az egész magyar társadalom eddig példásra vizsgázott. Talán ezért is sikerült elkerülni eddig a vírus igazi berobbanását: kellett ehhez az otthon maradók alázata, a kulcsfontosságú dolgozók – buszvezetők, takarítók, bolti eladók – kitartása, és az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája is. Szívből remélem, hogy országunk vezetői is képesek lesznek levonni a megfelelő következményeket a járvány elmúltával, és valódi bérrendezéssel, hosszú távú reformokkal és igazi szociális fordulattal fogja támogatni azokat, akik a legnehezebb időben is a hátukon hordozták az országot.

Én egészen biztosan soha nem fogom elfelejteni azokat a hónapokat,

amit önkéntesként a kórházban tölthettem, és tiszta szívből ígérem azt, hogy törvényhozóként minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy segítsek azoknak, akik a legnagyobb bajban is a legnagyobb áldozatokat vállalták.”

https://www.facebook.com/csehkatalin.momentum/photos/a.700756196662650/3648718271866413/?type=3&theater

Előzmény

A Momentum európai parlamenti képviselője, akinek az eredeti végzettsége orvos, az oldalán jelentette be, hogy az egészségügyi válsághelyzet miatt úgy döntött, önkéntes orvosnak jelentkezik az Országos Mentőszolgálat felhívására.

Már most négy ember életét követelte a járvány, már most nincs elég orvos, nincs elég ápoló, szakemberek tucatjai kerültek karanténba. Egyértelmű, hogy minden segítő kézre szükség van” –írja Cseh Katalin, aki másokat arra kér, valamilyen területen jelentkezzenek önkéntesnek:

 „lehet maszkot varrni, idős embereknek segíteni bevásárolni, kutyát sétáltatni, önkormányzatok tájékoztató munkájában részt venni, otthonról mesét olvasni”.

Egy hozzászólás itt: “Cseh Katalin a járvány elleni védekezés első vonalában – “Óriási élmény az, hogy részese lehetek!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük