Várhelyi Olivér izzadtságszagú pótvizsga után lesz szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos. Múlt heti, csetlő-botló meghallgatását követően az Európai Parlament képviselői új kérdéseket küldtek neki, amelyekre Várhelyi a már jól betanult lózungokkal válaszolt.

Nem volt hajlandó érdemben reagálni

azokra az aggodalmakra sem, amik a magyar kormányhoz és Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatáról faggatták volna. Pedig egy uniós biztos esetében igenis aggodalomra ad okot, ha az őt delegáló miniszterelnök a nevében az EU-tagságról szóló tárgyalások előmozdítását ígéri az azeri diktátornak vagy a háborús bűnös Erdogannak.

(Friss hírek >>>>>>>)

Az sem éppen biztató előjel,

hogy egy olyan ország biztosának kell majd felülvizsgálnia a csatlakozni kívánó tagjelölt országok demokratikus normáit, amely tagállam maga is a hetedik cikk szerinti eljárás alatt áll azok megsértéséért. Komoly hitelességi aggodalmakat vet fel mindez, amelyek csak abban az esetben oszlanak el, ha Várhelyi minden kétséget kizáróan bizonyítja pártatlanságát és függetlenségét. Egyvalamiben biztos lehet: a Momentum EP-képviselői minden pillanatban számonkérik majd, ha ez nem így lenne.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét