„Én azt látom, hogy ilyen felkészültségi állapotban még sohasem volt, amióta én vagyok az edzője, pedig világbajnok lett Kazanyban. A mostani időeredményei jobbak, mint az akkoriak, és az állapota is jobb, mint abban a pillanatban. Ha fejben el tudja viselni a terhet – ez minden versenyző számára a legnehezebb -, akkor nagyon jól fog úszni. A kemény felkészülés, amin túlvan, abszolút jól sikerült, be is épült rendesen, látszik az eredményeken, a mozgásán. Neki igazából nem is az Eb-érem a kihívás, hanem, hogy milyen időt fog tudni úszni. És nagyon jó idő van most benne” – nyilatkozta a Sport24-nek Plagányi Zsolt.


Cseh László úgy érzi, az életkorát a maga javára tudja fordítani. „Nem érzem semmivel sem rosszabbul magam, sőt egyre inkább átlátom, hogy mi történik a medencében. Az évek azért összeadódtak bizonyos szempontokból, és ezt tudni kell kezelni. Tudni kell, hogy mire mi a jó megoldás, de azt gondolom, hogy ettől az edzésmunkát még ugyanúgy el tudom végezni.”

A jövő évi vb-re és a 2020-as olimpiára még nem gondol, az Eb-n viszont nagyon szeretne bizonyítani. „Hogy épphogy döntőbe kerüljek, annak nincs sok értelme. Igazából addig szeretném csinálni, amíg élvezem, és van eredménye. Ez a kettő azért fontos kitétel. Az Eb-n nem feltétlenül az érem a lényeg, hanem az, hogy jól érezzem magam, mert éremből már rengeteget nyertem. Amikor érzem, hogy kiadtam magamból mindent, és sikerült túlszárnyalnom önmagamat – az a legjobb érzés” – fogalmazott a hatszoros olimpiai érmes úszó.

Cseh László együtt edz Törökbálinton a 200 méteres gyorsváltót erősítő Grátz Benjáminnal, akinek – a minap 14 hónapra eltiltott – Ryan Lochte a példaképe. Úgy tűnik, már nem sokáig. „A versenyeken elért eredményei alapján tartom a példaképemnek, de valóban, így, hogy szeptember óta itt készülök, és Lacit látom minden nap, hogy hogyan edz és hogyan él, ő sokkal inkább példaértékű, mint amit mostanság Lochte-ról tudunk és hallunk” – mondta a 22 éves reménység.

Az idei úszó Európa-bajnokságot augusztus 3. és 12. között rendezik Glasgow-ban, Cseh László a 400 gyors mellett a három pillangószámban lesz érdekelt.

(DIGI Sport – Sport 24)

Kapcsolódó:

Hosszú Katinka bemutatta új emberét

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét