Cseh-Orbán csörte élőben! – Nézze velünk!

A kormány-fiók “élesebb kései” valami különös oknál fogva úgy irányítódtak, hogy ha a miniszterelnök nem is tartozik közéjük, élő vita keretében érveljenek igazuk mellett. Az ellenzék képviselői új lehetőséghez jutottak: állja-e a sarat élesben az érvrendszerük.

Donáth – Varga

A héten összemérte érvelőkéjét -ha nem is egyenlő eséllyel, hiszen a vitát vezető moderátor Varga Judithoz húzott- a jogállamiság magyarországi helyzetéről Donáth Anna Európa parlamenti képviselő és Varga Judit igazságügy miniszter.

Csütörtök, az újabb csörte napja: 17 órától

Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom Európa Parlamenti képviselője és Orbán Balázs, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár az idén nyáron elfogadott hétéves uniós költségvetés ügyében fogják ütköztetni álláspontjaikat.

A vitát a Transparency International Magyarország szervezi a Közös Értékeink című projektjének keretében. Az esemény címe:

“Mit jelent az Európai Unió új költségvetése Magyarország számára? Félig üres vagy félig tele a pohár?”,

helyszíne pedig a Tranzit Art Café, a részvétel regisztrációhoz kötött. Részletesebb ismertetőt az esemény Facebook oldalán olvashatunk.

orban-cseh
fotó: facebook

“Vita és kocsmakvíz”

“Az idén nyáron elfogadott hétéves új uniós költségvetéssel kapcsolatban különféle értékelések láttak napvilágot, és mi arra kértük Orbán Balázst, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkárát és Cseh Katalint, a Momentum európai parlamenti képviselőjét, hogy egy vita keretében ütköztessék álláspontjukat, és engedjenek bepillantást az új költségvetés elfogadásának kulisszái mögé.”

-írták a rendezvényről a szervezők.

A vita során értékeljük a Magyarország számára kialkudott megállapodást, megvizsgáljuk az uniós támogatások jogállamisági feltételekhez kötésének kérdését és kitérünk Angela Merkel azon ígéretére is, mely szerint az év végéig lezárják a Magyarország elleni 7. cikk szerinti eljárást.

A vitát egy, az Európai Unióval kapcsolatos kocsmakvíz követi a Quizzone jóvoltából, melyből sok érdekességre fény derül majd a szervezet működésével és a tagállamokkal kapcsolatban. A győztes csapat pedig egy TI pólókat és kulacsokat is tartalmazó ajándékcsomaggal gazdagodik majd! A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit itt tudtok megtenni: https://forms.gle/MuN9Z5JfVMEBwghT6

https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/videos/625864874763640/

SZFE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük