Csendben, fű alatt pihen a Pegasus – Nem nagyon izgatja az ombudsmani vizsgálat

Emlékeznek még,? Amikor kirobbant a Magyarországot is vastagon érintő nemzetközi lehallgatási Pegasus botrány, az akkor éppen szabadságát töltő Péterfalvi Attila ombudsman nem hogy nem rohant haza  kivizsgálni az esetet, de még kicsit sértődötten meg is üzente, hogy nyugiság elvtársak, most pihi van, majd jövök, persze nem ezekkel a szavakkal.

Csak semmi kapkodás

Az izraeli kémszoftverrel végzett állami adatszerzéssel összefüggő vizsgálatot végez az adatvédelmi hatóság elnöke.
A vizsgálat folyamatban van – ennyi árult el a hvg.hu kérdésére Péterfalvi Attila arról, mire jutott az elmúlt másfél hónapban, mióta bejelentette, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálatot indított

“a sajtóban megjelent hírekkel összefüggésben, amelyek szerint egy nemzetközi oknyomozás révén kiderült, hogy számos országban telepítették meghatározott célszemélyek telefonjára az izraeli NSO által kifejlesztett kémprogramot, a Pegasust”.

A Pegasus-ügy júliusban robbant ki, miután megjelent a Direkt36 cikke, amely szerint évekkel ezelőtt elkezdték használni az izraeli kémprogramot Magyarországon is. (Korábbi beszámolóinkat lásd az cikk elején az előzményekben.)

Most Péterfalvi Attila azt még elárulta az ő vizsgálatáról, hogy az üggyel kapcsolatban a vizsgálati eljárás végéig információt nem közölnek, a folyamat végéig pedig legalább másfél hónap kell még. Sok nyilvános hírre nem lehet számítani, ugyanis az ügy részleteinek jelentős része titkos, vagyis minősített adat, ezek pedig nem hozhatók nyilvánosságra.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

pegasus

 

One thought on “Csendben, fű alatt pihen a Pegasus – Nem nagyon izgatja az ombudsmani vizsgálat

 • 2021.09.23 at 14:43
  Permalink

  “Sajtószabadság orbániában”
  BEZZEG NYUGATON:
  Azonnali.hu
  ” Margit Osterloh zürichi közgazdászprofesszor szerint „a koronavírust lenyomtuk, az autoritarizmus vírusát azonban sajnos nem”. Ezt abban látja, hogy a politika egyre több tilalmat akar bevezetni, egyre több olyan szó van például, amit már ki se lehet ejteni, ennek kapcsán „nyelvi jakobinizmust” emlegetett. Tiltakozva az ellen, hogy nem lehet a néger és a mór szavakat kimondani ”

  – Udo Ulfkotte:Megvásárolt újságírók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.