Cserhalmi György: a mostani hatalom direktben gonosz, nincs benne semmi emberi

Cserhalmi György, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar színész, érdemes művész. A 24.hu készített vele „karantén interjút”. Ebből szemlézzük a napjainkra vonatkozó legérdekesebbnek tartott részeket.

“…ha nem cseszem el, megmaradok”

A kitűnő színész súlyos beteg. Nem beszélt róla nyilvánosan, mert azt javasolta a doktornője, hogy maradjon ez kettőjük titka, de félelmében csak kifecsegte:

“Lefejezték a hasnyálmirigyet, kipakolták az epehólyagot, az epevezetékeket, meg a patkóbelet. Létezik ennek a műveletnek szép összefoglaló neve: Vater-papilla. Azzal biztatnak, ha nem cseszem el, megmaradok.”

“Tehetetlenségemben elered könnyem, aztán káromkodom…”

Úgy fogalmazott, hogy baromi érzékeny szociálisan, ez a gyenge pontja. Különösen olyan ügyek akasztják meg, melyekről tudja, hogy nincs rájuk hatása:

“Tehetetlenségemben elered könnyem, aztán káromkodom. /….. / “A déli határról tudósított a tévé, menekülttábor, ágrólszakadt gyerekek. Jó, tudom, mindig azokat az arcokat keresi az operatőr, akikkel hatást érhet el, mégis majd’ megbolondultam, hogy míg az én unokáim méltó körülmények között nőnek fel, száz kilométerrel odébb, velük egyidős kölköknek milyen rettenetes sors jut osztályrészül. Az pedig kifejezetten felbőszít, hogy a hatalom, a propaganda politikai terméket csinál belőlük.” /……. / “A mostani hatalmat pusztán a cinizmus hajtja, direktben gonosz, nincs benne semmi emberi.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük