A pécsi Zsolnay-gyár elkészítette a “Maszkban szalonnázó rezsibiztos” című porcelánfigura prototípusát – Cseri László szerint a világ Orbániában

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Cseri László fotóművész barátunk több alkotásával találkozhatott már olvasónk cikkeink illusztrációjaként. A művész egyedi szemszögből, tele iróniával látja Orbánia drámai valóságát.

Ismeretlen tettesek elrabolták és egy tengerparti fövenybe beásták Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét

Akkor engedik csak szabadon, amikor belátja, hogy a tengeri csillagok nem kommunista ügynökök. A Reuters hírügynökség szerint erre egy hónapon belül alig van esély.

Állatkerti vízilóvadászatát követően újból Pécsett ritkította az állatállományt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

Ma délelőtt a Széchenyi téren helikopterből lőtte a galambokat. Csak azokat vadássza le, mondta Semjén, amelyek nem tősgyökeres magyar keresztyén fajták, mert azoknak nincs helyük a magyar légtérben.

A pécsi Zsolnay-gyár elkészítette a “Maszkban szalonnázó rezsibiztos”

című porcelánfigura prototípusát, amely egyelőre a bezárt Szépművészeti Múzeumban látható.

A tegnap Taskentben megnyitott Üzbég–Magyar Burgonyakutató Központ

Orbán Viktor részvételével rakétagyorsasággal mutatta be ma délelőtt a kutatás első eredményét, a kipcsak óriáskrumplit. A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy most már nemcsak oltakozásban vagyunk világelsők, hanem burgonyakutatásban is. Jó ütemben haladnak azok a kutatások, tette hozzá, amelyek a harci lovak és a burgonya keresztezéséből idomított krumplikat fognak eredményezni. Ezek pedig a megrendelő címére saját lábaikon fognak elügetni.

Megtalálta Mátyás király kedvenc burgonyáját Kásler Miklós emberminiszter

az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központ munkatársainak segítségével Taskenttől 350 kilométerre egy ásatáson. A burgonya, amelyen látható a Hunyadiak pecsétje, igen jó állapotban vészelte át a viharos évszázadokat. Kásler szerint a kis Mátyás akkor áshatta el, amikor kipcsak őseinél töltött egy nyarat cserediákként.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

2 thoughts on “A pécsi Zsolnay-gyár elkészítette a “Maszkban szalonnázó rezsibiztos” című porcelánfigura prototípusát – Cseri László szerint a világ Orbániában

  • Szerintem nagyon jó! Tökéletesen ábrázolja, orbániát, gratulálok!

  • A Búsuló Szilárd és az elhíresült harmonika-gatya!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük