Csirkés muffin karfiol-rizzsel – Ilyen egyszerű és mégis különleges ételt még nem ettél

Aki ismeri a családi konyhák világát, a az jól tudja, hogy a házisasszony, vagy ember sokszor esik kétségbe annyira unja már hogy mindig ugyanazt a néhány ételt főzi. A következő muffin receptünket nekik ajánljuk. Csak egy kis karfiol és csirkehús kell ahhoz, hogy valami különleges finomsággal lepjék meg a családot. Megéri kipróbálni, bámulatos finomság.

Muffin

Hozzávalók

70-80 dkg csibemellet apró kockákra vágni,

3 tojást jól felverni,

2 ek. kukoricaliszt,

15 dkg reszelt sajt, (a fele a tetejére kell!)

só, bors, 2 kk. vegeta, 3-4 ger. reszelt fokhagyma,

12 szelet bacon.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Így készítsd!

Összedolgozni a fenti hozzávalókat (bacon kivételével és a sajt egyik felével).

A muffinsütőt kibélelni a baconnal, az aljára is kerüljön bacon, megtölteni a mélyedéseket a masszával,

a sajt másik felével megszórni,

180 fokon megsütni, kb 30 perc.

Karfiolrizs

A karfiolt apróra szedjük szét, aprítóban kb 1/2 percig aprítjuk, sózzuk, majd vajon megpároljuk.

Jó étvágyat

Pozsár Katalin receptje!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Na és egy kis savanyúság télire?

Friss!