Banánköztársaság

Csisztu Zsuzsa és Bartus László ott rúgja hasba és lágyékon egymást, ahol a legjobban fáj

Csisztu Zsuzsa

Csisztu Zsuzsa készített  a Mandineren, egy interjút Kósa Lajossal a honi korcsolyasport fő korifeusával, amiben teljesen váratlanul közös erővel “bevédték” Orbán Viktor “tiszta fajuságot” feszegető náci beszédét. Ezt a cikket és készítőjét kritizálta meg Bartus László lapjában az Amerikai Népszavában. Csisztu sem hagyta szó nélkül az őt ért támadást, majd jött a szappanopera újabb fejezete Amerikából.

Nem tudjuk, Csisztu Zsuzsát ki vezette be a Fidesz köreibe

Csisztuválogatott gorombaságokkal reagált erre a két mondatomra:

“Azért is érdemes elolvasni az interjút, mert ha Csisztu Zsuzsát (az egykori baloldali TV2 riporterét) még nem látta valaki teljes fideszes vértezetben, most láthatja. Nem tudjuk, Csisztu Zsuzsát ki vezette be a Fidesz köreibe, de valamiért nagyon fontosnak tartja, hogy még egy sportinterjúban is kinyilvánítsa a NER iránti elkötelezettségét. Nem kell aggódni, Zsuzsa, sikerült, akinek fontos, láthatta.”

Nem gondoltam, hogy ez olyan sértő, amire fideszes stílusú nehéztüzérséggel kell reagálni.

Semmi nem olyan képlékeny mint a múlt

Az újságírónő fentieket olyan sértőnek találta, hogy közös televíziós szerepléseink után húsz évvel azt írta rólam, hogy

“Bartus, aki egykor előszeretettel páváskodott oknyomozó újságírót színlelve különféle reggeli tévéműsorokban”.

Először is, kedves Zsuzsa, eszembe nem jutott volna “páváskodni” ezekben a reggeli tévéműsorokban, ha nem hívnak be. Valami oka mégiscsak lehetett. Nem tudom, miért csak most jött rá, hogy én csak színleltem az oknyomozó újságírót. Akkor még kellő tisztelettel beszélt velem, holott az lett volna a dolga, hogy leleplezzen, mint színlelő oknyomozót.

Igaz, akkor még egy oldalon álltunk, én balliberális újságíró voltam akkor is, és az vagyok ma is. Én nem mentem át a Fideszhez, ezért nem kell olyan bravúrokhoz folyamodnom, hogy letagadjam a múltamat, azt próbáljam elhitetni, hogy az akkori TV2 nem volt baloldali csatorna, ugyanis azt írja, hogy a TV2 csak szerintem volt baloldali, mert ott megjelent vendégként Rogán és Pokorni is. Akkor még volt szabad sajtó, kedves Zsuzsa, akkor még nem az ön kedves mai pártja, a fasiszta Fidesz kontrollálta a sajtót, amelyben most ön dolgozik. Ott ilyen elképzelhetetlen.

De azt ne akarja elhitetni, hogy a totális szoci elkötelezettségű, akkori TV2 nem volt baloldali, mert akkor talán nem lepődtünk volna meg, hogy az ön mai pártja, a Fidesz einstandolta, először Simicska Lajos, majd Mészáros Lőrinc nevén.

“Tudják a gazdái, hogy mi volt a TV2, hova tartozott, és emlékeznek rá, hogy ön a baloldali TV2 riportere volt, de Bástya elvtárs már megbocsátott. Nem kell túlteljesíteni, mert azt sem szeretik.”

Itt tartunk most.

(Olvassa el a teljes cikket az Amerikai Népszaván!)

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

https://varosikurir.hu/naci-megtevesztes-mesterfokon/

Szólj hozzá!