Csőbe húzott Zsolnay-dolgozók: az új tulajdonos kifizeti a gigabüntetést

A Ledina Kerámiát is tulajdonló cégcsoport vállalta, hogy befizeti a korábbi Zsolnay-dolgozókra rótt, összesen több mint 23 millió forintot – értesült a Szabad Pécs.

A független hírportált erről közleményben tájékoztatta Zentai István, a Ledina Kerámia új ügyvezetője.

A Ledinához a fideszes városvezetés csábította át a dolgozókat

„A jogerős ítéletet ugyan írásban még nem láttuk, de a China Rose cégcsoportjához tartozó munkavállalókat nem hagyjuk cserben, és a rájuk jogerősen kiszabott kártérítésért helyt állunk. Nem hagyjuk, hogy munkavállalóink és családjaik anyagilag ellehetetlenedjenek” – írta Zentai.

Mint az a Városi Kurir is megírta, kedden jogerősen úgy döntött a Zalaegerszegi Törvényszék, hogy jogellenes volt a felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től.

A hírek szerint a 2016-ban, a pécsi önkormányzat által alapított Ledinához maga a fideszes városvezetés csábította át a dolgozókat.

A bíróság keddi ítélete szerint a tömeges, rendkívüli és azonnali felmondásban megjelölt indok nem volt valós, vagy nem tudták annak valóságtartalmát hitelt érdemlően bizonyítani a volt Zsolnay-dolgozók – írta a Szabad Pécs.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.