A tudomány mai állása szerint csodák márpedig nincsenek! – Kamu, hogy lehet két faiskolával, egy franciakulccsal tíz év alatt minden magyarok leggazdagabbikává válni!

Ezért tájékoztatom a tisztelt nagyérdeműt, hogy Óz, a csodák csodája mese. Han Solo meg nem is az Ezeréves Sólyom, a Millenium Falcon űrcirkáló kapitánya. Ha meg Pityu, a cimborám, akinek eddig fő bevételi forrása az üres üvegek visszaváltása volt, hirtelen egy b@szomnagy mercivel jelenne meg, az sem csoda lenne, mert tudva tudnám, hogy nem a jézuska hozta neki, vagy a gyedmaróz – Pityu rajong az oroszokért, elitta már az is az agyát – hanem lopta a szentem.

Értjük, nem?

Ha azt halljuk, hogy a nemzeti gázszerelő élete deléig még olyan embert sem látott, aki látott már ábécés könyvet, de a mangalicaszerelő naccs’úr hirtelen megtáltosodik agyilag, megszállja a szentlélek vagy mi, eldobja a franciakulcsot, újabban az asszonyt is – ez van. A pénz nemcsak boldogít, de széppé is varázsol – és röpke tíz év alatt a nevére kerül egy ország, akkor ne gondoljuk már, hogy csoda történt!

A lenyugvó napnak nincs ekkora ereje….

Az ember ritkán lesz ötven évesen autodidakta agysebész, vagy a közgazdaságtudományok Nobel-díjasa. Ide az írás-olvasáson keresztül vezet az út. Már itt elbukott volna a sztori.

És ne mondják nekem, hogy Bill Gates, Zuckerberg, meg Elon Musk. Merthogy a Microsoft, a Facebook, meg a PayPal és a Tesla is egy garázsban kezdtek.

Azt nem csodának hívjuk, hanem tehetségnek. Ők nem lopták a vagyonukat, hanem megdolgoztak érte.

Valamit hozzátettek a világhoz, nem pedig elvettek belőle. Nem tíz év, hanem egy emberöltő alatt.

Értjük? Csodák nincsenek

Ha valaki, bárki azzal jön, hogy két faiskolával, egy franciakulccsal tíz év alatt minden magyarok leggazdagabbika lett, akkor az nem azért van, mert isten segítette mindehhez. Tíz év alatt nem Edison lett belőle, a Menlo parki varázsló, a legnagyobb feltaláló, hanem egy címeres gazember, akinek egyetlen tehetsége az, hogy a Kedves Vezetővel még a kantáros nadrágos korában, rendszeresen együtt falták a kolbászzsíros kenyeret a faluszéli konyha hokedlijén kucorogva.

Ha egy házasság előtt, a kedves ara, a nászuram a drága anyós hirtelen felvásárol egy fél belvárosnyi területet,

ráadásul úgy, hogy addig legfeljebb cserepes virág alatt láttak földet, úgy, hogy másfél milliárdot utánuk dobálnak az állami bankok – nekem miért nem? – akkor csak a teljesen debilek hihetik, hogy eljött a kánaán, ingyen hitelt-sört-örök életet-huszonéves arát utal ki ezen túl a kormány, minden magyarnak.

Lósz@rt! Talán a boldog királyfit, a kedves miniszter urat kellene megkérdezni a csoda mibenlétéről. Vélhetően ott a válasz, meg a milliárdos fedezet. Nem csoda ez, hanem a valóság. A Kedves Vezető bűzös rendszerének aljas valósága.

A helyzet az, hogy ezek a csodák immár kormányzati programmá váltak

Mindennapunk részeivé. Ezek varázsolnak, mi meg csak nézünk, mint a moziban. Már meg sem lepődünk. Felcsút-alsó a csodák földje lett.
Ébredjünk fel már! Csodák nincsenek. Gazemberek vannak!

cellatársak

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A tudomány mai állása szerint csodák márpedig nincsenek! – Kamu, hogy lehet két faiskolával, egy franciakulccsal tíz év alatt minden magyarok leggazdagabbikává válni!

  • 2021.02.04 - 16:30
    Közvetlen hivatkozás

    Egy kis kánaán lenne Magyarország ha ez a banda nem garázdálkodna immár 11 éve… elég volt emberek ébresztő….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük