Csökken a “vásárlási kedv” Orbán ársapkaitól a karácsonyfáig

Sokan elgondolkodnak azon, miért éppen pénteken lengette be Orbán Viktor, hogy újabb ársapkákat “varrnak”, csak még nem tudják, milyen árukra húzzák rá. A kérdésre nekünk is van egy megfejtésünk.

A bejelentés és ami mögötte lehet

Alighanem nem olyan ütemben és főleg tartalommal érkeznek vissza a nemzeti konzultációs kérdőívek, mint ahogy előre kiszámolták, így aztán Orbán úgy döntött, pénteken elejt néhány homályos mondatot, amit legalább a hívek úgy értenek majd, mintha a további ársapka szabás-varráshoz szükséges a véleményük, amit majd a konzultációs ívekből olvasnak ki. Pedig erről szó sincs. A vallásos ember azonban boldogan kapaszkodik bele istene létezésének leghalványabb “bizonyítékába” is, esetükben most ez az ársapka.

Árstopok persze továbbra is jönnek ne legyen senkinek kétsége e-felől, hiszen a magyar kormánynak, vagy nevezzük egyszerűen a nevén: Orbán Viktornak kedvenc szórakozása a manipulálás, miért lennének ezalól kivételek a piacok. A polgárok egy része meg boldog, hogy “ócsítják” az életét, és nem veszi észre, ki tudja miért, hogy a kereskedők akár kényszerűségből is, de amit kénytelenek levenni az árstop alá vont árukról, azt ráterítik a többire. Nem véletlenül mondta a Forbes magazinnak Heiszler Gabriella a Spár első embere:

“Pontosan tudom, hogy mi mennyivel drágul. De amikor vásárláskor látom a számlát, én is csak nézek, hogy „te jó ég!”

Márpedig, ha ő, akit a 8. legbefolyásosabb nőnek választottak “te jó ég”-ezik, könnyen elképzelhetjük, mit él meg ilyenkor Mikulás és karácsony közeledtével az egyszerű családanya, aki azzal szembesül, hogy például a csoki-Miki már a luxus-termék kategóriába tartozik.

Abba bele se gondolunk, mi kerülhet a családok asztalára és a fa alá karácsony este.

Honnan hová?

Végezetül idézzük ide Zsidai Viktor befektetési szakértő borúlátó jóslatának, amit blogján írt meg:

“Ha ezen az úton haladunk tovább, akkor nem Ausztriát fogjuk utolérni, hanem Bulgáriát. Habár a közgazdaságtan nem reáltudomány, de a múltbeli tapasztalatok alapján ezt 90% biztonsággal állíthatom.”

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!