Csomagolásmentes május! – „Vásárolj hulladék nélkül!”

Csomagolásmentes május! – elnevezéssel a JÖN Alapítvány egész hónapos eseményt hirdet a hulladék nélküli vásárlás, a tudatosabb fogyasztás érdekében.

Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel. Kerüljék a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek kiválasztását.

„Vásárolj hulladék nélkül!”

„Ez az a fajta esemény, ami nincs helyhez kötve, csak hozzád. Az eseményhez ide kattintva tudsz csatlakozni. Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását.”

-írják honlapjukon, amiről megtudható róluk, hogy

Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (röviden JÖN Alapítvány) egy 2017 májusában bejegyzett környezetvédelmi alapítvány. Teljesen független és semmileges önkéntes szerveződés. Az országosan ismert hulladekvadasz.hu szerkesztősége és csapata által bejegyzett nonprofit alapítvány.  Az oldal környezetvédelem legújabb zászlóshajója a mai magyarországi vizeken. Tevékenységi körei túlnyomórész internet segítségével napi rendszerességgel végzi. Állandó szereplője a magyarországi médiának és aktív részvevője minden a környezetért tenni akaró önkéntes megmozdulásoknak.”

A résztvevőknek csupán annyi a dolga, hogy igyekeznek egyre kevesebb csomagolóanyag felhasználásával terhelt terméket vásárolni. Mellőzik a műanyagszatyrokat, helyettük szövetszatyrot, fonott kosarat használnak, illetve a csomagolásmentes vásárlásukat #hulladéknélkül hashtaggel osztják meg a közösségi médiában, hogy még többen tudják követni jó példájukat.

A JÖN Alapítvány több ország több pontján „Vásárolj hulladék nélkül!” című flashmobokkal hívja fel a figyelmet a vásárlásokkor tapasztalt komoly hulladéktermelésre. Legközelebbi megmozdulásuk:

Mindenkit szeretettel várunk az általunk szervezett eseményre május 12-re, szombat délelőtt 9 óra 30 percre a Lehet piac Váci út – Bulcsú utcai bejárata elé. Az eseményhez itt lehet csatlakozni.

A Föld halála

Hamarosan munkába áll a világ első óceántisztító gépe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük