Csömör szemete

Csömör nagyközség lakói elsők között ismerték fel, hogy milyen borzalmas veszélyeket rejt a szemétszállítás beszüntetése. A helyiség “Mi kis falunk” nevű közéleti egyesületének oldalán az alábbi aggódó hangnemű levél jelent meg.

Nekik bántja a szemét a szemét

“Nyílt levél Csömör Polgármesteréhez

Hulladékszállítás elmaradása Csömörön

Tisztelt Fábri István Polgármester Úr!

A csömöri lakosok nevében, kérjük hivatalos tájékoztatását:

2018. október 26. napján értesültek először a csömöri lakosok arról, hogy a szemét szállítást végző cég, a Zöld Híd B.I.G.G. Kft. attól a naptól kezdve felfüggeszti a kommunális hulladék szállítást több, mint 100 településen, köztük Csömörön is.

A kialakult helyzet, egészségre káros, fertőzés veszélyes körülményeket eredményezhet, ezért bízunk benne, hogy az Önkormányzat, akár önerőből a korábbi évek pénzügyi tartalékát felhasználva cselekedni fog. Várjuk válaszát abban a kérdésben, hogy Csömör lakossága ne szenvedjen hátrányt a kialakult helyzetben, milyen intézkedéseket kíván tenni a Csömöri Önkormányzat?

Csömör más településekhez képest, előnyösebb anyagi helyzetben van, kapacitásai meghaladják a magyarországi átlagot, ezért az aggódó csömöri lakosok várják, hogy tájékoztassa őket az önkormányzat, milyen intézkedéseket kívánnak tenni, a lakosság megóvása érdekében.”

 

Rossz hírünk van a Csömörieknek és a hozzájuk hasonló gonddal küzdő több száz érintet településnek, ugyanis ahogy azt egy korábbi cikkünkben megírtuk, az illetékes “Zöld Híd B.I.G.G. Nkft.” közleményében sok más mellett ez áll:

“A leállás nem csak a szállítást, hanem a hulladék tárolást és feldolgozást is érinti, ezért a leállási időszakban beszállítást sajnos nem áll módunkban fogadni.
A leállás ideje alatt valamennyi központunk, telephelyünk és hulladékudvarunk zárva tart.”

Végezetül egy jó tanács ugyancsak a szakemberektől: Mi legyen az ottmaradt hulladékkal?

“Kérjük, hogy a felhalmozódó hulladékot biztonságos módon, az edény méretének megfelelő, a későbbi elszállíthatóság érdekében lezárt zsákokban, lehetőleg saját területen tárolják. Társasházak esetén javasoljuk, hogy a közös képviselő vagy a gondnok segítségével jelöljék ki az átmenetileg felhalmozódó, zsákokban gyűjtött hulladékok ideiglenes tárolási helyét”

Ezen felül márcsak abban bízhatunk, hogy legalább az önkormányzatoknak fontos a lakosság komfortérzete és egészsége.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük