A címvédő Győri Audi ETO KC kilenc góllal győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A sérült Tomori Zsuzsannát és Nora Mörköt nélkülöző vendégek remekül kezdtek, már 5-0-ra vezettek, amikor a hetedik percben a szlovén bajnokcsapat megszerezte első gólját. A hazaiak közül négyen is hiányoztak sérülés miatt, ennek ellenére visszakapaszkodtak és felzárkóztak (6-7), miközben a Győr több mint öt percig nem talált be.

- Hirdetés -

Danyi Gábor vezetőedző időkérése után a csapat rendezte sorait, és tíz percen keresztül nem kapott gólt, a szünetben pedig hattal vezetett (10-16).

A második félidőben is hullámzó volt a játék,

a Krim előbb ismét felzárkózott (16-19), majd a címvédő ETO 7-1-es sorozata következett. A tízgólos különbséget végül nem tudta elérni a vendégcsapat, de fölényes sikerét nem fenyegette veszély.

A szlovénok legeredményesebb játékosa Nina Zulic volt öt góllal.

Danyi Gábor: ”Csoport második helyezettje ellen tudtunk nyerni idegenben kilenc góllal, ezért maximális gratuláció a csapatnak. Azt látom, hogy a csapat számára, nagyon jól fog jönni a szünet, egy kicsit koncentrálásban úgy érzem, hogy elfáradtunk, elsősorban helyzetkihasználásban. Amellett, hogy ezen a meccsen lőttünk harminckettő gólt, kihagytunk tizenkettő ziccert. Védekezésben remek teljesítményt nyújtottunk, talán az ősz során ez volt az első olyan meccs, hogy jobban védekeztünk, mint támadtunk. Sok sikert kívánok a Ljubljanának a továbbiakban.”

A győriek – akik a továbbjutásukat már hétfőn biztosították – jövő szombaton a horvát Podravka Koprivnica ellen, hazai pályán zárják a BL csoportkörét.

Eduarda Amorim: „Egy jó mérkőzésen vagyunk túl. Első félidőben volt néhány rossz pillanatunk, viszont jó ritmusban kézilabdáztunk és végig kézben tartottuk a mérkőzést. A csapat minden egyes tagja maximálisan megdolgozott ezért a sikerért. Örülök, hogy zsinórban az 5. mérkőzésünket is megnyertük a Bajnokok Ligájában. A Podravka elleni hazai meccs lesz az utolsó találkozónk a válogatott szünet előtt. Győzni szeretnénk.”

 

Kattints a folyatásért!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét