Sorting by

×

A németek legyőzésével csoportgyőztes a magyar válogatott

Csoportgyőztes a magyar férfi kézilabda-válogatott a maximális négy pontot viszi magával az egyiptomi világbajnokság középdöntőjébe, miután a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29-28-ra legyőzte Németországot kedden.

A továbbjutást már korábban biztosította mindkét csapat, így a találkozójuk tétje az volt, melyik hány pontot visz magával a középdöntőbe.

A németek legjobbjai közül Kohlbacher, Wiencek, Pekeler, Weinhold, Lemke, Suton, Heymann, Semper, Wiede, Dissinger és Reichmann is hiányzott a keretből sérülés, betegség, illetve a szereplés lemondása miatt. A magyarok meccskeretéből ezúttal Borbély Ádám, Győri Mátyás, Hanusz Egon és Topic Petar maradt ki.

Mindkét csapat jól kezdett, és leginkább távoli átlövésekből szerezte góljait

A magyarok dolgát az első tíz percben három kiállítás is nehezítette, ráadásul Lékai Máté többször hibázott támadásban. Egy kettős emberelőnynek, illetve a pontosabb támadójátéknak – például a beállók egyre hatékonyabb megjátszásának – és a hatékonyabb védekezésnek köszönhetően egy 7-2-es sorozattal meglépett a magyar csapat.

Ekkor, 10-6-nál Alfred Gislason, a németek szövetségi kapitánya időt kért, csapata pedig agresszív, nyitott védekezésre váltott, de a magyarok erre jól felkészültek és 15-10-re elléptek.

A német csapat ezt követően sorozatban négyszer talált be, mert kihasználta, hogy a magyarok ugyanúgy elrontották az első félidő hajráját, mint a tavalyi Európa-bajnokság szinte minden meccsén, így szünetben 15-14 volt az állás.

A második félidő elején többször is egyenlítettek a németek

Mikler Roland bravúros védéseinek köszönhetően tartotta előnyét a magyar együttes. Utóbbi ezt követően hat és fél percig nem talált be, majd az ellenfél a hatodik perc (4-3) után az ötvenedikben 24-23-nál ismét átvette a vezetést.

Johannes Bitter egyre jobban védett, csapattársai egyre hatékonyabban védekeztek, ezért a magyaroknak egyre nehezebb dolguk volt támadásban.

A hajrában előbb – Mikler és Bánhidi Bence remeklésével – fordított a magyar válogatott (27-26), majd emberhátrányba került. Az utolsó perc döntetlen állásról indult, a magyarok végig támadhattak, és Lékai Máté három másodperccel a vége előtt a hálóba bombázott.

A mezőny legeredményesebb játékosa Máthé Dominik és Bánhidi Bence volt egyaránt nyolc góllal, a meccs legjobbjának pedig utóbbit, a Szeged beállóját választották. A németek legeredményesebbje Marcel Schiller volt hét találattal.

A két csapat 31. egymás elleni mérkőzésén három döntetlen és 21 német siker mellett hetedszer győztek a magyarok.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

“Mi stábtagok nagyon boldogok vagyunk, sokat készültünk erre a találkozóra. A fiúk élesek, fókuszáltak voltak, de továbbra is sok hiba van a játékunkban. Akár az első félidőben is megnyerhettük volna a találkozót, de a végjátékban hideg fejjel kézilabdáztak a fiúk, helyén volt a szívük. Az ilyen sikerek óriási lökést adnak mindenkinek, még jobban elősegítik a csapategységet, ami a további munkán is lendíteni fog.”

A mérkőzés legjobbjának megválasztott Bánhidi Bence nyilatkozata:

“Nagyon sokat készültünk arra, hogy rajtam lesznek az emberek, de tulajdonképpen minden meccs ilyen. Taktikailag betartottuk a megbeszélteket, nagyon koncentráltak voltunk. Ez egy igazi csapatmunka volt, az is, ahogy vissza tudtunk jönni a német vezetést követően. Hatalmas szíve van ennek a csapatnak. A mai győzelem kulcsa a türelmünk és az egymásért való küzdés volt. Ez óriási löketet és önbizalmat adhat nekünk a középdöntőre. Megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésünkre.”

Férfi kézilabda-világbajnokság

A csoport, 3. forduló:

Magyarország-Németország 29-28 (15-14)
Gíza, zárt kapuk mögött, v.: Gubica, Milosevic (horvátok)
Magyarország: Ancsin 2, Balogh 1 (1), Bánhidi 8, Bodó 2, Bóka, Hornyák, Lékai 4, Máthé 8 (2), Mikler, Nagy, Rodriguez, Rosta 1, Sipos, Sunajko, Székely, Szita 3.
Németország: Bitter, Bohm 2, Drux 3, Firnhaber, Gensheimer 1, Golla 1, Groetzki 1, Hafner 3, Kastening 2, Knorr, Kuhn 3, Metzner, Schiller 7 (4), Schmidt, Weber 5, Wolf.
Lövések/gólok: 38/29, illetve 42/28
Gólok hétméteresből: 4/3, illetve 4/4
Kiállítások: 14, illetve 14 perc

Uruguay – Zöld-foki Köztársaság 10-0 – játék nélkül

A végeredmény: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 4, 3. Uruguay 2, 4. Zöld-foki Köztársaság 0 (koronavírus-fertőzés miatt visszalépett)

A magyar együttes a középdöntő I. csoportjában – az Új Fővárosban – az Európa-bajnok Spanyolországgal, valamint Lengyelországgal és Brazíliával találkozik csütörtökön, szombaton és jövő hétfőn.

A középdöntő I. csoportjának (Új Főváros) állása:
1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 3, 3. Németország 2 (71-43), 4. Lengyelország 2 (59-50), 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0

A középdöntő II. csoportjának (Kairó) állása:
1. Dánia 4 pont, 2. Horvátország 3, 3. Katar 2 (55-55), 4. Argentína 2 (44-52), 5. Japán 1, 6. Bahrein 0

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Forrás: MKSZ/MTI

Még egy kis sport?

csoportgyőztes

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.