Csúszik a boncterem felújítása: 9 hónapja utaztatják a halottakat

A Szent János Kórházban képtelenek befejezni a felújítást, a boncterem november óta használaton kívül áll, ezért a holttestekkel 20 kilométereket ingáznak a városban – írja a Magyar Narancs.

Húsz kilométert utaznak a halottak

A boncolásra váró holttesteket a János Kórháztól a Nyírő Gyula Kórházig szállítják, majd onnan vissza. November óta megy ez így. Hetente többször 20 kilométert tesznek meg az elhunytakkal. A munkák kezdetén a dolgozók úgy tudták, karácsonyra elvégzik a bonctermek alatti csőhálózat cseréjét, majd márciusban a kórház arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a bonctermek közműfelújítása befejeződött, a kórház elektromos és légtechnikai berendezéseit cserélik, arra törekedve, hogy minél előbb, még a tavasz vége előtt befejezzék.

A felújítás befejeződött, ám…

A Magyar Narancs értesülése szerint azonban a holttesteket még mindig fuvarozzák Észak-Buda és Angyalföld között, annak ellenére, hogy a kórház közlése szerint a bonctermek felújítása befejeződött.

A Szent János Kórház patológiája 2015-ben is bekerült a sajtóba, amikor a nagy melegben nem tudták kifogástalanul megoldani a holttestek tárolását: 80 hűtőből 10 elromlott. A bomlás során keletkezett bűz miatt a holttesteket a még működő hűtőkbe helyezték át.

Említsük meg a márciusi esetet is, amikor az ott dolgozó beteghordók azt mondták, előfordult, hogy egy 120 kilós beteget vittek fel kézben. A csatorna megkeresésére a kórház azt válaszolta, hogy

“megrendelték a lift megjavításához szükséges alkatrészt, de a betegellátás zavartalan és folyamatos.”

Kézben cipelik a betegeket a János Kórházban, mert elromlott a lift

(Forrás: 24.hu)

Bruck András: Mielőtt meghalsz, moss kezet

Rétvári: a nemzeti kormány nem spórol az emberek egészségén – ha mást tapasztal, akkor Önt Soros fizeti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük