Szerda éjszaka mindenütt lecsökkent a felhőzet, csillagfényes időnk volt. Számottevő csapadék már nem hullik. Élénk, erős marad a szél. Ez a csütörtök ilyen lesz és passz!

Ez vár ránk ma!

Csütörtökön, a középső országrész kivételével még élénk, erős Ék-i szél fúj, emellett már túlnyomóan napos idő lesz. Esőre nem kell számítani.

- Hirdetés -

Éjszaka már mérséklődik a szél, derült, illetve csillagfényes idő várható. Gyorsan csökken a hőmérséklet, hűvös, sokfelé hideg lesz a hajnal. Az északi fagyzugos, szélcsendes völgyekben gyenge fagy is előfordulhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 4 – 8,

csütörtök délután 18 – 22,

péntek reggel 0 – 6 fok körül alakul.

Lássuk a hétvégét!

– Pénteken túlnyomóan derült, délután néhol mérsékelten gomolyfelhős, száraz időben bízhatunk, a légmozgás mérsékelt lesz.

– Szombaton is alapvetően mérsékelt, délire forduló szél lesz jellemző, de északnyugat felől megnövekszik a felhőzet előreláthatólag, és északnyugaton már kisebb eső is lehet. Keleten még a napsütés lesz jellemző.

– Vasárnap keleten ígérkezik több felhő, másutt a napsütésé lehet a főszerep. Elszórtan gyenge záporeső, keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk északnyugati szél fúj.

– Hétfőn és kedden délelőtt jellemzően napos, délután felhősebb időre készülhetünk, elszórtan továbbra is kialakulhat gyenge zápor, elvétve egy-egy zivatar sem kizárt.

– Szerdára, csütörtökre válhat teljesen csapadékmentessé időjárásunk, sok napsütéssel, emelkedő hőmérséklettel, de vegyük figyelembe, hogy az előrejelzés bizonytalansága ebben az időtávban már meglehetősen nagy.

Forrás

csütörtök

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét