Csütörtöki időjárás – lesz itt minden, mint a búcsúban!

Szerda éjszaka mindenütt lecsökkent a felhőzet, csillagfényes időnk volt. Számottevő csapadék már nem hullik. Élénk, erős marad a szél. Ez a csütörtök ilyen lesz és passz!

Ez vár ránk ma!

Csütörtökön, a középső országrész kivételével még élénk, erős Ék-i szél fúj, emellett már túlnyomóan napos idő lesz. Esőre nem kell számítani.

Éjszaka már mérséklődik a szél, derült, illetve csillagfényes idő várható. Gyorsan csökken a hőmérséklet, hűvös, sokfelé hideg lesz a hajnal. Az északi fagyzugos, szélcsendes völgyekben gyenge fagy is előfordulhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 4 – 8,

csütörtök délután 18 – 22,

péntek reggel 0 – 6 fok körül alakul.

Lássuk a hétvégét!

– Pénteken túlnyomóan derült, délután néhol mérsékelten gomolyfelhős, száraz időben bízhatunk, a légmozgás mérsékelt lesz.

– Szombaton is alapvetően mérsékelt, délire forduló szél lesz jellemző, de északnyugat felől megnövekszik a felhőzet előreláthatólag, és északnyugaton már kisebb eső is lehet. Keleten még a napsütés lesz jellemző.

– Vasárnap keleten ígérkezik több felhő, másutt a napsütésé lehet a főszerep. Elszórtan gyenge záporeső, keleten egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk északnyugati szél fúj.

– Hétfőn és kedden délelőtt jellemzően napos, délután felhősebb időre készülhetünk, elszórtan továbbra is kialakulhat gyenge zápor, elvétve egy-egy zivatar sem kizárt.

– Szerdára, csütörtökre válhat teljesen csapadékmentessé időjárásunk, sok napsütéssel, emelkedő hőmérséklettel, de vegyük figyelembe, hogy az előrejelzés bizonytalansága ebben az időtávban már meglehetősen nagy.

Forrás

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük