Czeglédy állítja, megpróbálták rávenni, hogy valljon Gyurcsány ellen

Gyurcsányra, a DK-ra és az MSZP-re kellett volna terhelő vallomást tennie, kihallgatói erre próbálták rávenni – mondta az előzetesből a mentelmi joga miatt kiengedett Czeglédy Csaba.

»Czeglédy úr jelezze, amikor Gyurcsánynak előkészíthetjük a zárkát«

A független képviselőjelölt a Hír TV Egyenesen című műsorában beszélt erről. Szerinte kényszervallatásnak számít, hogy 8,5 hónapig fogva tartották, 24 órás kamerás megfigyelés alatt tartották. Többször is jelezték neki, hogy hamarabb is hazakerülhet, ha megfelelő vallomást tesz.

Amikor én visszakérdeztem, hogy ha én bármit akarnék mondani, azt hogyan és miként jelezzem, »Czeglédy úr jelezze, amikor Gyurcsánynak előkészíthetjük a zárkát«. Ez a mondat így elhangzott. Én azt gondolom, hogy ebből a mondatból egyértelműen lehetett tudni, hogy egyébként mire megy a játék. Másrészről pedig ugye az MSZP–DK Botka László, illetve Gyurcsány Ferenc belekavarása ebbe az ügybe. A kormánypárti sajtót követtem én nyomon a zárkában, hiszen azért tv volt az alapcsatornákkal. Tehát egyértelmű volt, azon a napon kérdeztek engem, azon a napon kaptam egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy miért nem könnyítek a saját magam helyzetén, amikor este megnéztem, hogy egy kormánypárti politikus arról beszél, hogy a DK-hoz és az MSZP-hez kerülhettek ezek a pénzek” – fogalmazott a friss  képviselőjelöltjelölt, aki ennek a státuszának köszönheti hirtelen jött szabadulását.

(Hír TV)

 

Czeglédy Csaba elhagyta a börtönt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük