Czeglédy Csaba: ez az évszázad bűnténye?!

Mint bizonyára tudjátok, a Fővárosi Főügyészség utasítására meggyanúsított a Nemzeti Nyomozó Iroda azzal, hogy segítettem az ördög ügyvédjének abban, hogy Borkai és haverjai vélhetően közpénzből finanszírozott dorbézolása terjedjen a Facebookon. Ez az évszázad bűnténye! – kezdte közösséggi oldala bejegyzését Dr. Czeglédy Csaba.

A jogi képviselőm élve törvény adta jogával, indítványozta az ‘oly aktív ügyészségnél, hogy biztosítsák számunkra a náluk lévő – általuk beszerzett – ügyiratok megismerését. A gyáva ügyészség helyett a nyomozó hatóság valószolt, elutasította az indítványt arra való hivatkozással, hogy az ügyészségnél az eljárás semmilyen ügyirata nincsen.

Nyilvánvaló hazugságuk miatt tegnap magam fordultam a Fővárosi Főügyészséghez

Mivel ők is nyilvánosan kommunikálnak velem, megosztom Veletek nekik irt nagyon kedves levelemet – írta Czeglédy közösségi oldalán.

T. Fővárosi Főügyészség!

Dr. Czeglédy Csaba Adrián terhelt a Fővárosi Főügyészség Kiemelt És Korrupciós Ügyek Osztálya előtt KÜO.6037/2019. ügyszámon folyamatban lévő eljárásban a Be. 100. § (1) bek. a) pontja alapján i n d í t v á n y o z o m hogy a T. Fővárosi Főügyészség törvényi kötelezettsége alapján biztosítsa az előtte KÜO.6037/2019. ügyszámon folyamatban lévő eljárásban a cselekvőségemet akár csak részben érintő ügyiratok, valamint a Fővárosi Főügyészség által külföldi igazságügyi hatóságok részére előterjesztett jogsegélykérelmek és az azokra a külföldi igazságügyi hatóságok által adott válaszok (adatokat, átiratokat és a többi) megismerését akként, hogy az azokról a T. Fővárosi Főügyészség a Be. 100. § (4) bek. d) pontja alapján készített másolatokat számomra elektronikus úton (ügyfélkapun, tehát nem postai úton) haladéktalanul kézbesíti. Az indítvány kiterjed a Fővárosi Főügyészség által a Nemzeti Nyomozó Irodának vonatkozásomban adott állásfoglalásra is.

Indokolás

(1) A frusztrációját magában tartani nem tudó Fővárosi Főügyészség hivatalos közleményben reagált Magyarország Ügyészsége hivatalos weboldalán a nyilvánosság előtt előadott azon egyébként ténybeli alapon nyugvó véleményemre, hogy a Fővárosi Főügyészség átverte a Facebook nevű techcéget annak érdekében, hogy információkat csikarjon ki gazdái kíváncsisága kielégítése érdekében.

(2) A közlemény többek között alábbiakat tartalmazta:

„(…) a Fővárosi Főügyészség a törvényi előírásoknak megfelelő jogsegélykérelmeket terjesztett elő külföldi igazságügyi hatóságok részére (és nem közvetlenül egy gazdasági társaságnak). A külföldi hatóságok a nemzetközi előírásoknak és a saját jogszabályaiknak való megfelelés ellenőrzését követően, azokat teljesítették.”

(3) Az ügyészség saját közleményéből okszerűen az következik,

hogy a Fővárosi Főügyészség a cselekvőségemet akár csak részben érintő olyan ügyiratokkal rendelkezik, amelyeket a Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárás iratanyagaival számomra nem adott át, valamint a /1373. számú iratmegismerési jogom korlátozásáról szóló határozatból sem következik, hogy a most indítványozott iratok azon iratok közé tartoznának, amelyek vonatkozásában az NNI az iratmegismerési jogot – egyébként törvénytelenül – korlátozta.

(4) A Be. 100. § (2) értelmében az iratmegismerés joga az eljárás valamennyi ügyiratára kiterjed, ideértve a bíróság, az ügyészség és a nyomozó hatóság által beszerzett, illetve a büntetőeljárásban részt vevő személyek által benyújtott, valamint csatolt iratokat és a további bizonyítási eszközöket is.

(5) Amennyiben a Fővárosi Főügyészség önmagát ügyészségnek tartja – azért a választópolgárok millióiban ennek kétsége okkal merül fel –, akkor törvényi kötelezettsége iratmegismerési jogomat biztosítani.

(6) Rámutatok, hogy bár ezen vétség (!) miatti eljárásban nincsenek nyomozási feladatai a Fővárosi Főügyészségnek, azonban saját közleménye alapján mégsem bízta rá a nyomozást teljes egészében az NNI-re, és maga is beszerzett iratokat és további bizonyítási eszközöket.

(7) Nekem pedig törvény adta jogom ezen iratokat megismerni,

ha már a Fővárosi Főügyészség utasítására a Nemzeti Nyomozó Iroda vétség elkövetésének gyanújával meggyanúsított. (Az iratokat – bár indokolnom nem kellene – többek között azért akarom megismerni, hogy a Fővárosi Főügyészség zsarolás bűntettének gyanújára hivatkozott-e a külföldi igazságügyi hatóságok részére előterjesztett jogsegélykérelmek indokolási részében. Mert ha így tett, akkor az felveti a hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúját.

(9) Csak azért, mert a Fővárosi Főügyészség gazdái kíváncsiak, attól még tilos úgy szert tenni bizonyítási eszközökre, hogy az ügyészség annak hamis látszatát kelti, hogy az Ördög Ügyvédje ellen csalás bűntettének gyanúja miatt folyik eljárás. Már 2019 október második felében tisztában volt azzal a nyomozó hatóság, és így tudnia kellett a nyomozást felügyelő ügyészségnek is, hogy a feltételezett zsarolási bűncselekményhez egyáltalán nincsen köze annak, hogy Borkai Zsoltról és csapatáról a választási kampány finisében számukra kínos felvételek is nyilvánosságra kerültek.

(10) A Be. 3. § (1) bekezdésben rögzített alapvető jogom, a hatékony védelemhez való jog sérülne, ha iratmegismerési jogomat korlátozná az ügyészség. Felhívom figyelmüket arra, hogy iratmegismerési jogom törvénytelen korlátozása is felveti a hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúját. Megjegyzem, a mostani rendszer sem tart örökké, így a Fővárosi Főügyészség vezetői és bűnsegédeik is felelősségre lesznek vonhatók.

(11) Továbbá maga Fővárosi Főügyészség közölte a kormánypárti sajtóval alábbiakat:

„A nyomozó hatóság a megalapozott gyanú közlését megelőzően, a megalapozott gyanú tekintetében állásfoglalást kért a nyomozás felügyeletet ellátó Fővárosi Főügyészég illetékes osztályától, amely az állásfoglalást megadta, megállapította, hogy a megalapozott gyanú mindkét gyanúsított vonatkozásában fennáll.”

Az indítványom tehát erre az állásfoglalást tartalmazó iratra is vonatkozik. Ha már maga az ügyészség hivatkozott ezen irat létére, akkor szíveskedjen a tartalmát számomra megismerhetővé tenni.

(12) Az indítványom nagyon világosan az ügyészségnek szól,

tehát a válaszadást ne passzolják át a nyomozó hatóságnak. Az ügyészség által beszerzett iratok és további bizonyítási eszközök megismerésének biztosítását indítványoztam. Nem engedem, hogy azt a szokásos trükköt eljátssza velem az ügyészség, hogy az eljárás bizonyos ügyiratai nincsenek meg a nyomozó hatóságnak, így azokat a nyomozó hatóság ki sem tudja adni. Azon iratok és bizonyítási eszközök megismerésének biztosítását indítványozom, amelyek az ügyészségnél vannak, és amelyeket a nyomozó hatóság nem adott át, és amelyek átadását nem tagadta meg.

Kelt 2021. május 06. napján
dr. Czeglédy Csaba Adrián terhelt (egyébként inkább sértett)”

Kapcsolódó

 

czeglédy

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

 • 2021.05.07 - 09:42
  Közvetlen hivatkozás

  Nagyon jóval kezdtek packázni, olyannal, aki nem aludni járt a jogi egyetemre!!! Most derül ki, hogy ki tanult jogot, és ki aki ugatja!!!!!

  Válasz
 • 2021.05.07 - 10:35
  Közvetlen hivatkozás

  Ez igen! Hol van a többi jogot tanult ember, akik arra tették le a nagy esküt, hogy a jog az igazság és a méltányosság elve alapján fognak élni, dolgozni és elvállalt ügyeket képviselni. Római jog három alappillére ez, jog az igazság, méltányosság.
  Van vér az ereiben, tűz a bokájában Czeglédy úrnak. Neki van.

  Válasz
 • 2021.05.07 - 14:45
  Közvetlen hivatkozás

  Fóügyészség dolga az igazság kideritése és a mocskot kisöpörni, de egy ilyen Orbániában máshogy van, azt zaklatják aki megmondja az igazságot, szegény ország !!!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük