Czeglédy Csaba: Jééé, hogy mik történnek ebben az országban…

Bige László, az ország ötödik leggazdagabb embere azt nyilatkozta a sajtónak, hogy tavaly ősszel két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy „szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni”. Az egyik gyárát a hatóságok bezáratták, őt két napra őrizetbe is vették.

Jééé, hogy mik történnek ebben az országban…

Ahogyan azt a fórumokon is nyíltan elmondtam, 2012 tavaszán két kedves, jól öltözött, értelmes fiatalember keresett meg Budapestről, hogy megbízójuknak kellene a társaimmal közös cégünk, a Human Operator Zrt. Ajánlatot is tettek: a valódi érték töredékét fizették volna ki, igaz készpénzben. Társaimmal nemet mondtunk. Ezt követően megfenyegettek, hogy a megbízójuk nem fogadja el döntésünket, és felhívja a figyelmünket arra, hogy nem lesz nyugodt életünk, ha nem az akarata szerint cselekszünk. Ezt követően is nemet mondtunk.

Rá két hónapra érkezett Vida Ildikó akkori NAV elnök végzése,

amellyel elrendelte a Human Operator 2011. évre vonatkozó összes adónemre kiterjedő vizsgálatát, és erre a Veszprém megyei adóhatóságot jelölte ki annak ellenére, hogy a Human székhelye Szombathely. 2012 június elejétől folyamatos adóhatósági vizsgálat alatt álltunk.

A többi már történelem

A két fiatalember egy olyan cégcsoport nevében tárgyalt, amely egyértelműen egy vezető fideszes politikus érdekköréhez tartozik A cég tönkretétele után 2017 júniusában a munkáink egy nagyobb része ehhez a cégcsoporthoz került. Meg egy másik, szintén a Fideszhez köthető céghez.

Most, 2019-ben az történik Magyarországon, hogy a magyar tulajdonban álló, 500 millió forint feletti árbevételű cégekben Fideszhez köthető “üzletemberek” tulajdonrészt szereznek. Fenyegetéssel. Készpénzzel. Mindkettőből jó sok van nekik. Elveszik a másét, mi pedig hagyjuk. Ébresztő!

A poszt alatti hozzászólásokból:

“Mindenki azt hiszi, hogy vele ez nem történhet meg…. Kedves fidessses szimpatizánsok, nem lehet elégszer mondani :ma nekem, holnap neked!!!!! Senkinek ne legyenek kétségei, sorra kerülhet akkor is, ha még mindig az első sorban tapsol.”

“Orbán Strasbourban az mondta: “Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet” Orbán mindig szembeköpi saját magát. Elzavarni, a hazug korrupt, élősködő brigádot”

“Miért pont ebben a “köznépet” közvetlenül nem érintő témában emelné fel a szavát a többség, amikor a saját nyomorúságát okozó történések miatt is hallgat. Véleményem szerint várják a felülről jövő kezdeményezést, de még erre sem mozdulna meg mindenki. El sem tudom képzelni, minek kellene történni ahhoz, hogy beteljen a pohár …”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük