Czeglédy Csaba: Kíváncsian várom, hogy lesz-e jogi bátorsága a PKKB-nak…… 0 97

nyako

Éppen ma három éve lépett át egy újabb határt a Fidesz, és küldött verőembereket az MSZP-s Nyakó Istvánra annak érdekében, hogy megakadályozzák népszavazási kezdeményezését, amit a vasárnapi boltzár ellen kívánt benyújtani a Nemzeti Választási Bizottságnak.


Nyakó István jogi képviseletét én láttam el mind a népszavazási eljárásban, amiben sikerrel jártunk, mind a büntetőügyben.

Az ügyészség nem látott semmi kivetnivalót abban,

hogy a Nemzeti Választási Iroda épületében a Kubatov-fiúk elállták egy állampolgár útját, és megkísérelték megakadályozni népszavazási kezdeményezését. Ezt követően pótmagánváddal fordultunk a Fővárosi Törvényszékhez annak érdekében, hogy a teljesen nyilvánvaló bűncselekmény miatt legyen felelősségre vonás, azonban első- és másodfokon arra jutottak a bíróságok, hogy Nyakó István nem sértettje az eljárásnak, így nincsen joga pótmagánváddal élni.

Nem hagytuk ennyiben a dolgot:

feljelentést tettünk kényszerítés bűntette miatt. Az ügyészség persze emiatt sem indított büntetőeljárást, azonban az ügy pótmagánvádas eljárásban a 13 vádlottal szemben folyamatban van a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. A bíróság egyébként – kissé döbbenetes módon – 2017 ősze óta semmit nem tett, ezért tegnap az eljárás elhúzódása miatt Nyakó István kifogással élt.


Kíváncsian várom, hogy lesz-e jogi bátorsága

a PKKB-nak lefolytatni a büntetőeljárást abban az ügyben, amiben kopasz, nagydarab, többségében büntetett előéletű, egyébként Kubatov Gábor Fidesz pártigazgatóhoz kötődő férfiak megpróbáltak ellehetetleníteni egy népszavazási kezdeményezést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Kálmán László: Miért szégyellje magát Gerő?

Az ATV baromi semlegessége – ellenzéki mivolta? – tudatában egy nappal azután, hogy a kormánymédia felnyomta Kálmán Olgát közösségi oldalára …

aurora

Első fokon pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a 8. kerületi Auróra Közösségi Ház a Magyar Hírlap és a Pesti Srácok …

kover

Elvileg kijár egy házelnöknek a tisztelet, mondom: elvileg. Ám Kövér László, a magyar közszolga ebben is illiberális, vagyis mindent megtesz, …

Tudjátok, én balga még mindig hiszek abban, hogy ősszel az ország jelentős részében a Fidesz jelöltjével szemben egy ellenzéki alkalmas …

Pin It on Pinterest