Czeglédy Csaba: Kíváncsian várom, hogy lesz-e jogi bátorsága a PKKB-nak……

Éppen ma három éve lépett át egy újabb határt a Fidesz, és küldött verőembereket az MSZP-s Nyakó Istvánra annak érdekében, hogy megakadályozzák népszavazási kezdeményezését, amit a vasárnapi boltzár ellen kívánt benyújtani a Nemzeti Választási Bizottságnak.

Nyakó István jogi képviseletét én láttam el mind a népszavazási eljárásban, amiben sikerrel jártunk, mind a büntetőügyben.

Az ügyészség nem látott semmi kivetnivalót abban,

hogy a Nemzeti Választási Iroda épületében a Kubatov-fiúk elállták egy állampolgár útját, és megkísérelték megakadályozni népszavazási kezdeményezését. Ezt követően pótmagánváddal fordultunk a Fővárosi Törvényszékhez annak érdekében, hogy a teljesen nyilvánvaló bűncselekmény miatt legyen felelősségre vonás, azonban első- és másodfokon arra jutottak a bíróságok, hogy Nyakó István nem sértettje az eljárásnak, így nincsen joga pótmagánváddal élni.

Nem hagytuk ennyiben a dolgot:

feljelentést tettünk kényszerítés bűntette miatt. Az ügyészség persze emiatt sem indított büntetőeljárást, azonban az ügy pótmagánvádas eljárásban a 13 vádlottal szemben folyamatban van a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. A bíróság egyébként – kissé döbbenetes módon – 2017 ősze óta semmit nem tett, ezért tegnap az eljárás elhúzódása miatt Nyakó István kifogással élt.

Kíváncsian várom, hogy lesz-e jogi bátorsága

a PKKB-nak lefolytatni a büntetőeljárást abban az ügyben, amiben kopasz, nagydarab, többségében büntetett előéletű, egyébként Kubatov Gábor Fidesz pártigazgatóhoz kötődő férfiak megpróbáltak ellehetetleníteni egy népszavazási kezdeményezést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük