Czeglédy Csaba: Mindent azért nem lehet letolni a bíróság torkán!

Nem tudja folytatni a Czeglédy Csaba elleni büntetőeljárást a Szegedi Törvényszék, mert az a sajátos jogi helyzet állt elő, hogy a büntetőeljárási törvény alapján megszűnt az ellene folytatott eljárás. Ezért nem tudtak mit tenni, elutasították a Csongrád Megyei Főügyészség indítványát, amiben a vádhatóság azt kérte a törvényszéktől, hogy vigye tovább az eljárást most, hogy már nincs a mentelmi jog miatt mentessége a baloldali politikus-jogásznak – minderről Czeglédy Csaba a bíróság végzéséből értesült szerdán – írta a hvg.hu.

Már át is nevezték a Czeglédy-ügyet

Így mostantól még az erősen átpolitizált, közvéleményt évek óta foglalkoztató ügy megjelölését is meg kellett változtatni: már nem

„Czeglédy Csaba és társai ellen”

bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás szerepel a lapunkhoz eljuttatott hivatalos iratban, hanem a

„Cs-né. I. J. és társai ellen”

folyó büntetőügyről.

Czeglédy a Demokratikus Koalíció EP-listájának szimbolikus, utolsó helyén szerepelt, így mandátumot nyilván nem, de átmenetileg mentelmi jogot szerzett. Miután ez megszűnt, a Csongrád Megyei Főügyészség rögvest indítványozta is a törvényszéknél, hogy rendeljék el a büntetőeljárás folytatását, mehet minden tovább.

Forrás

Az érintett közösségi oldalán írta meg véleményét:

Mindent azért nem lehet letolni a bíróság torkán. A Szegedi Törvényszék elutasította a Csongrád Megyei Főügyészség múlt heti indítványát, hogy folytassa velem szemben a büntetőeljárást. Az ügyészség az indítványában még a törvényt sem tudta szó szerint idézni.

“Czeglédy Csabával szemben indult bírósági eljárás befejeződött, többé nincs vele szemben folyamatban büntetőügy” – közölte a bíróság az ügyészséggel.

Ennek a négy éve folyó eljárásnak elkezdődnie sem szabadott volna, de ha már egyszer csinálják, folytassák le törvényesen és tisztességesen. Rendkívül szánalmas az ügyészség vergődése, azonban én csak a társaimat sajnálom, akik ok nélkül belekeveredtek ebbe az ügybe, ami csak rólam és a politikai bosszúról szól, és arról, hogy tegyek másokra hazug módon terhelő vallomást. A másik céljukat már elérték: a cégünket – mivel megszerezni nem tudták – tönkretették, megbízásainkat elvették.

Egyértelműen látszik, hogy szét fog esni a vád, a politikai akarat miatt azonban még évekig fogják folytatni ártatlan emberek tucatjainak meghurcolását.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük