Czeglédy Csaba: Pár szóval a mentelmi jogomról….. Frissítve az „ítélettel”!

Pár szóval a mentelmi jogomról és a Nemzeti Választási Bizottság előtt álló mai feladatról, csak hogy képben legyetek. Mivel EP képviselőjelölt lettem a DK bizalmából és a Ti támogatásotokkal, ismét mentelmi jogot kaptam április 22-én. Amíg mentelmi jogom van, nem folyhat ellenem eljárás. A mentelmi jogom a mostani választás végéig tart.

A bíróságnak a törvény értelmében kötelező a választási bizottsághoz fordulnia, hogy az függessze fel a mentelmi jogomat. Nem kapkodtak: április 26-án hozták meg döntésüket, amiről a végzést múlt hét pénteken (május 3.) küldték meg nekünk, s gondolom a Nemzeti Választási Bizottságnak is.

A választási bizottságnak viszont nem kötelessége a mentelmi jogomat felfüggesztenie

Már csak azért sem, mivel nem az eljárást akarom megúszni, hanem szeretnék nyugalomban, fenyegetettségtől mentesen dolgozni a kampányban még három hétig. Négy éve tart az eljárás, ami érdemben még nem is került bíróság elé, tárgyalás sincsen kitűzve, így a mentelmi jogom nem akadályoz semmit sem.

Azonban fenyegetve vagyok még mindig a kényszerintézkedéstől. Bár már pont két hónapja teljesen szabadlábon vagyok – március 7-én engedett ki a törvényszék a házi őrizetből -, az ügyészség megfellebbezte a döntést, az ítélőtábla pedig még mindig nem döntött rólam. Tehát könnyen előfordulhat, hogy miután felfüggesztik a mentelmi jogomat, már ma este visszakerülök házi őrizetbe, és akkor nem fogom tudni járni az országot. Ma Veresegyháza, holnap Siklós, csütörtökön Pécs, pénteken Győr – ez a heti programom.

Annyira nem lenne meglepő, ha így történne,

hiszen tavaly miután felfüggesztette a választási bizottság a mentelmi jogomat, este újra elragadott a hatalom a családom, barátaim köréből. Tehát minden rosszindulatú állítással szemben a mentelmi jogom csupán az elkövetkező három hétről szól, nem többről. Tavaly megakadályozta a Nemzeti Választási Bizottság, hogy országgyűlési képviselőjelöltként részt vegyek a kampányban, idén remélem ezt nem teszik meg.

Frissítés!

Nem függesztette fel Czeglédy Csaba EP-képviselőjelölt mentelmi jogát keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az testület határozata szerint a döntés ellen jogorvoslatnak nincs helye. Az ülésen kilencen szavaztak a felfüggesztésre, nyolcan ellene. A felfüggesztéshez kétharmados többségre lett volna szükség. Czeglédy Csaba a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) listájának 36. helyén szerepel, a lista nyilvántartásba vételéről szóló döntés április 22-én lett jogerős.

Kapcsolódó

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük