Czeglédy Csaba: vannak dolgok, amik nem változnak….

Vannak dolgok, amik nem változnak: ismét jogerősen pert nyertem a fideszes propagandagépezet ellen. Most éppen a HírTV szerzett sokadszor papírt arról, hogy hazudik, mint a vízfolyás.

Ezt híresztelték valótlanul:

„A magyar hatóságok tudomására jutott, hogy külföldi pénzintézetekben több széfje van a
Gyurcsány-párt EP-listáján szereplő Czeglédy Csabának – értesült a Magyar Nemzet. A politikus tehát jelenleg zavartalanul utazhat külföldre, hozzáférhet féltett irataihoz, esetleges vagyonához, de megsemmisíthet perdöntő bizonyítékokat is.”

Természetesen a perben semmit nem bizonyítottak

Míg az elsőfokú bíróság nem teljeskörűen adott nekem igazat, és sérelemdíjat sem ítélt meg, a másodfokon eljárt ítélőtábla tudományos igényességgel megírt ítéletében helyre tette a dolgokat.

A HírTV most fizethet fél millió forintot – sajnos közpénzből -, amiből Szombathelyen a szociálisan rászorultakat fogom segíteni.

És ha már ítélet,

nem megyek el szó nélkül amellett, hogy a kormánypárti sajtó azon örömködött, hogy Budai Gyula ellen pert vesztettem. Van számukra egy rossz hírem: Budai Gyulának mostantól papírja van arról, hogy hazug és futóbolond.

Hazug, mert a bíróság jogerősen megállapította, hogy valótlanságokat állított rólam. Futóbolond, mert a bíróság szerint nem lehet a szavait komolyan venni.

Idézem:

“A politikusnak – a sajtószervtől eltérően – alapvetően nincs olyan kötelezettsége, hogy a sajtó által nyilvánosságra hozott információkat ellenőrizze, azokat elfogultság nélkül mutassa be. Más megítélés alá esik, ha az ellenőrizetlen, valótlan információkat a politikus hozza nyilvánosságra és tárja a nagyközönség elé sajtó útján.

Nem lehetett a peradatok alapján arra következtetést levonni, hogy [Budai Gyula] alperes tudott a megszólalásainak alapját képező információk valótlanságáról, vagy az adott helyzetben, mint politikustól ez elvárható lett volna, mivel [dr. Czeglédy Csaba] felperest érintő állítások nyilvánvalóan alaptalanok, kétségbe vonhatóak, pl. névtelen, vagy ismeretlen forrásból származnak.”

Majd a Kúria fogja véglegesen eldönteni, hogy Budai csak hazug, vagy mellette futóbolond is.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük