Dakar-raly: Szalayék célba értek az elsőszakaszon

Éjszaka ért célba a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali első szakaszát követően. Az idei Dakaron a mezőny 13 szakaszon 7658 kilométert tesz meg a január 15-i dzsiddai befutóig.

Rövid riport

Az Opel Dakar Team Facebook-oldalára feltöltött rövid interjúban a navigátor elmondta, csaknem hat órán át tartott, mire megjavították az Opel Grandland X kormányösszekötőjét, azután pedig már sötétben, rossz látási viszonyok között voltak kénytelenek folytatni a gyorsasági szakaszt.
A Dzsidda és Bisha közötti 623 kilométeren így Szalayék jelentős időhátránnyal értek célba, de készültek a hétfői (mai) folytatásra, a Dakar honlapja szerint pedig el is tudnak majd rajtolni a Bisha és Vadi ad-Davaszir közötti 457 kilométeres gyorsaságin.
A kamionosoknál a Fazekas Károly, Horn Albert Péter, Csákány Péter trió a verseny weboldala alapján a vasárnapi szakaszon 19. lett, és az összetettben a 16. helyen áll. Ebben a kategóriában a francia navigátorral és szerelővel közösen induló Darázsi Zsolt a 40. pozícióból folytathatja a viadalt.
Az idei Dakaron a mezőny 13 szakaszon 7658 kilométert tesz meg a január 15-i dzsiddai befutóig.

<<FRISS HÍREINK!>>

 

Dakar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük