Daniel Asor rabbi az oltásellenes konteo arca lett – a legvadabb elméletek gyártója

Az izraeli Daniel Asor rabbi az oltás ellen kampányol, pedig országa a leghatékonyabb a koronavírus-vakcinák beadásában. Izraelben a lakosság több, mint húsz százaléka megkapta első oltását és az ortodox világ vezető rabbijai is világszerte kifejezetten kiállnak a vakcina beadásának jelentősége mellett.

A halál rabbija?

Ez ráadásul azért is probléma, mert a haredi közösségben, amelyhez ő maga is tartozik, nagyon magas a halálozások száma, mivel a tagjai általában nem tartották be a távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

Asornak több tízezer követője van a közösségi médiában, és mindig is ellentmondásos figurának számított. Az egyik legutóbbi online istentisztelete keretében azt mondta, hogy:

az oltás homoszexualitást okoz. Ezen kívül hangsúlyozta, hogy mind az oltás, mind a vírus globális háttérhatalmak termékei, akik így akarnak egy új világrendet kialakítani. Szerinte a vírust azért szabadították rá a világra, hogy így csökkentsék a populációt, és az oltás is ezt a célt szolgálja.

Daniel AsorAsor rabbinak eszében  sincs itt megállni

A rabbi további összeesküvés elméletei :a WHO-val, a Pfizerrel és a Modernával kapcsolatban. Mindez teljesen szembemegy a vezető rabbik álláspontjával, akik igyekeznek meggyőzni a híveiket arról, hogy az oltás biztonságos, és nyugodtan oltassák be magukat.

Asor homoszexualitással kapcsolatos kijelentéseire reagált a Havruta névű izraeli szervezet, amely az LGBTQ emberek elfogadásáért küzd az ultraortodox közösségen belül. Azt állítják, több új tag a rabbi keltette őrület hatására lépett be hozzájuk.

Szerintük ugyanis az ilyen megnyilvánulások még több ember számára teszik világossá, hogy küzdeni kell az előítéletek ellen.

Forrás: Kibic

A történetet még tragikusabbá teszi, hogy mindezt egy rabbi, egy tanító követi el, azaz egy olyan ember, akinek véleménye úgy rövid, mint hosszútávon egyaránt meghatározó  egy közösségen belül.

Egy valódi közröhely a témában 

 

Asor rabbi

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük