Daniel Freund: “Magyarországon rendszerszinten lopják az uniós pénzt, nem csak néhány projektről van szó…”

A jogállamisági vita Magyarországon arról szól, hogy Iványi Gábor hajléktalanszállóján kikapcsolják a gázt, a Klubrádió frekvenciáját pedig mondvacsinált indokokkal elveszik. Ezt Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő nyilatkozta az Euronews-nak budapesti látogatása után.

Jogállamisági vita testközelből

Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő azért utazott Budapestre, hogy testközelből is lássa, miről szól a jogállamisági vita. A politikus tárgyalt Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel, felkereste Iványi Gábor lelkészt és a Klubrádió szerkesztőségét is.

“Tudatosítani kell Brüsszelben azt, hogy miről szól a jogállamisági vita a terepen, Magyarországon”

– mondta az útról Daniel Freund, aki telefonon nyilatkozott a portálnak. Ő annak az Európai Parlamenti tárgyalócsoportnak a tagja Brüsszelben, amely a tagállamokkal próbál egyezséget kötni az unió következő költségvetéséről, illetve az ahhoz kapcsolt jogállamisági feltételrendszerről. Freund egyúttal részt vett a német-francia ARTE televízió jogállamisággal foglalkozó forgatásán is a magyar fővárosban.

“Hogy történhet ez meg Európa közepén?”

“Brüsszelben talán nem mindig látják pontosan a tárgyalások résztvevői, miről szól a jogállamiság védelme. A helyszínen ez arról szól, hogy valaki, mint Iványi Gábor hajléktalanszállót és kórházat üzemeltet, és kikapcsolják nála a gázt a tél előtt.”

Klubrádióról – egyértelműen politikai ügy

“Az utolsó független rádióadásról van szó Magyarországon és most lényegi ok nélkül elveszíthetik a frekvenciájukat, mert Orbán médiatanácsa nem kedveli őket. Nem értem, hogy történhet ez meg Európa közepén”

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Daniel Freund: “Magyarországon rendszerszinten lopják az uniós pénzt, nem csak néhány projektről van szó…”

  • 2020.10.21 - 05:38
    Közvetlen hivatkozás

    Vegre valaki veszi a faradsagot, es a helyszinen nezi meg a torteneseket, hiteles emberektol megtudva a nyomorusagukat.Igy talan sokkal jobban tudja majd kepviselni a magyar NEP erdekeit, nem orban oligarchaiet

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük