De hova tűnt Németh (Hill) Szilárd?

Nem szeretnék a hisztéria bűnébe esni, mert még a végén úgy járnék, mint Palik László 1997-ben, amikor szem elől tévesztette a Magyar Nagydíjon második helyen befutó Damon Hillt, majd tűvé tette utána a mikrofont az azóta ikonikussá vált mondattal. “De hova tűnt Damon Hill?” Így csak csendben kérdem: hova tűnt Németh Szilárd?

Neki is Marika néni kell!

Kicsit szégyellem bevallani, de igazából csak visszamenőleg tűnt fel az oszlopnyakú pacalfőző-rezsibiztos hiánya. Október 23-án ismét számtalan követője elé lépett Szilárd, aki valóban az, mert megingathatatlanul hisz bármiben, amit kijelölnek neki.

Egy kép került elém a fészen, amelyen 1956 élő mementójával, Wittner Máriával és a haza miniszterelnökével néznek bele  kamerába. Ekkor ért villámcsapásként a felismerés: hetek óta nem hallok felőle, felőle, aki oly aktív volt hosszú éveken át, és most tessék,  mintha beköszöntött volna nála a politikai tél. Lehet, hogy kicsit elhasználódott az a gyönyörű arcéle, ami neki van? Persze az is lehet, hogy csak önkéntes pihenőre vonult a nagy kaland, a 2022-es választás előtt, ahol esetleg ő lehet a fővárosi nagyágyú, hiszen a komolyan vehető jelölteket sorra vonja ki -jó előre- a főnök.

Idén a pandémia okán elmaradt a már szokásos nagy fellépése a kötcsei polgári főzőshow is…

Biztosan nagyon bánja, hogy a miniszterelnök ezen az őszön nem az ő főztje után nyalja meg mind a tíz ujjacskáját, így azután alighanem kénytelen lesz ő maga, még az átlagosnál is többet nyalni.

Beszédes Csend?

Mondom tévedés ne essék, csak utólag érzek valami hiányt, ahogy alighanem ő maga is, hiszen a máskor olyan harcosan karcos közösségi oldala is mintha csak “alibizne”, egy-két boldogszülinapot bejegyzéssel, a főnöktől átvett buzizással “hagyják békén a gyerekeinket”, és néhány parlamenti üléstermi életképpel.

Semmi megszokott erős bejegyzés, valami, amit Csepel hősétől közel tíz éven át megszoktunk. Úgy néz ki mintha ő maga sem értené a ráboruló csendet.

Vigyázat, könnyen elveszíthetjük az életünk e színes pacáját, és akkor ugyanolyan hiányérzetünk támadhat, mint amikor Dr. Torgyán esett ki a politika ablakán, mondom ugyanolyan, azaz semmilyen.

 

Németh Szilárd

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “De hova tűnt Németh (Hill) Szilárd?

 • Avatar
  2020.10.26 - 08:56
  Közvetlen hivatkozás

  Németh Szilárd a kutyának se hiányzik.
  Kimondottan jót tesz neki a maszk. Bárcsak lenne férficsador, az lenne az igazi, neki, és a gazdájának is, legalább meglenne az illúziónk, hogy nem léteznek

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük