Kerítésen innenKiemelt hírek

Erre nincs más szó: aljasság! Deák Dániel a kabuli dráma kapcsán poénkodik az életveszélyben lévő amerikai tisztviselőkön!

Erre nincs más szó: aljasság! Deák Dániel a kabuli dráma kapcsán poénkodik az életveszélyben lévő amerikai tisztviselőkön!

Vasárnap estére egyértelművé vált, a tálib felkelők behatoltak az elnöki palotába Kabulban, és elfoglalták az épületet – közölték tálib parancsnokok vasárnap a Reuters hírügynökséggel. Az afgán kormány egyelőre hivatalosan nem erősítette meg, hogy a fegyveresek átvették az ellenőrzést a szigorúan őrzött épület fölött. Nem sokkal később viszont a tálibok azt jelentették, hogy kisvártatva az elnöki palotából kikiáltják az Afganisztáni Iszlám Emirátust a jelenlegi köztársasági államforma helyett. És akkor Deák Dánel kormánypárti ideológus…

Deák Dániel aljassága….

Deák a XXI. Század Intézet vezető elemzője a fentiekből csupán annyit fogott fel, hogy itt az alkalom “kerítésen belülről” beszólni Amerikának, a liberálisoknak, így közösségi oldalára ennyit posztolt vasárnap este:

Nagyot fordult a világ: két hónapja még szivárványos zászlókat posztoltak és az LMBTQ-lobbit reklámozták Kabulban, ma azonban már a nagykövetség tetején át menekültek helikopterrel az amerikaiak.”

Kommentben még hozzátette:

“Menekülés közben a helikopterről már nem lobogtatták a szivárványos zászlót…”

és megtámogatta saját magát egy képpel, ami helikoptereket ábrázol. Az is “magához fűzte”, hogy

“Újabb példa a liberális demokráciaexport totális csődjére: 20 év amerikai és NATO megszállás után a tálibok minden komolyabb lakossági ellenállás nélkül kicsivel több, mint egy hét alatt elfoglalták egész Afganisztánt, az amerikai nagykövetségről pedig helikopterrel menekítik ki az embereket.”

A kommentekből…

“Egy nyomorult térdelés sem volt ?” (Erre nem volt rest Deák válaszolni: “Pedig igazán belefért volna még az is…”)

“Sajnos nem akarják tudomásul venni az EU-ban sem, hogy a keleti népeknek nagyon erős a vallásuk. Az az alapja a törvényeiknek, az iszlámban nincs kegyelem. Nincs színes rongy lobogtatás, pride, jogok követelése. A keresztény európát nekik adnák át. Megszünne a demokrácia, a szabadság, a sokszínűség, a kereszténység!”

“Kiteljesedett a szabadság, az afgánok magukénak érezték a demokráciát és a betűszavasok céljait. Nagyon figyelmesek, hogy maguktól mentek fel az épület tetejére, nem terhelve ezzel a most offenzívában lévő erőket. Kérem azonban őket, hogy csak figyeljenek oda, hogy a fanatikusok ne érjék utol őket, mert félő, hogy lefelé a külső liftet kell használnia azoknak akik esetleg a szivárványos zászlót viselik, vagy attól remélnek védelmet.”

“Mocskos Amerika a bűzt a mocskot árasztja!”

“Teli gatyával menekülnek. Nyugat Európában is az lesz, le fognak mondani a prideról, különben nyissz nyakacska lesz.

“Kabul ánuszrózsáját át kellene ejtőernyőzni a frontvonalakon, rögtön lehiggadnának a harci kedélyek! Addig is az Európai Bizottság liberális frakciója George Soros utasítására ítélje el dörgedelmes nyilatkozatban a tálibokat, az uniós szolgáltatások szabad áramlásának korlátozásáét, a homoszexuális és a pedofil reklámok beszüntetése miatt!”

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezentúl tisztességes ember nem ül egy asztalhoz, és nem áll szóba Deák Dániellel!

Félő, hogy a fidesz-ember nem a kisujjából szopta felháborító megjegyzését, hanem ez pártnarratíva lehet. A Mandiner így számolt be:

“Az Egyesült Államok evakuálja az amerikai nagykövetség személyzetét – számoltunk be vasárnap délután a hírről, amely a napok óta tartó tálib előretörés következményeként is értékelhető. Az amerikai kivonulás után ugyanis a muszlim szélsőségesek megállíthatatlanul törtek előre, sorra foglalták el a fontos városokat, régiós központokat. Vasárnapra már a kabuli elnöki palotába is betörtek, az afgán elnök pedig elhagyta az országot. Mindezek fényében érdemes visszanézni, mivel is foglalkozott a most az országot elhagyó amerikai nagykövetség a nyár elején:

június 2-án az amerikaik a Pride-ról posztoltak a Twitter-oldalukon.

„Június az LMBTI- büszkeség hónapja. Az Egyesült Államok tiszteletben tartja az LMBTI-személyek méltóságát és egyenlőségét, és örömmel figyeli a társadalomhoz való hozzájárulásokat. Továbbra is támogatjuk a kisebbségek, köztük az LMBTI- személyek polgári jogait” – áll a posztban, amelyet egy szivárványos zászlóval illusztráltak.

Ez történt Vasárnap

Abdul Szattar Mirzakaval belügyminiszter a nap folyamán korábban arról beszélt, hogy a kabinet átmeneti kormánynak adja át a hatalmat, ám két tálib illetékes nem sokkal később közölte, hogy erről gyakorlatilag hallani sem akarnak, nem lesz átmeneti kormányzás, az iszlamista szervezet a hatalom teljes átadását várja el.

Asraf Gáni afgán elnök vasárnap elhagyta az országot

Ezt a nemzeti megbékélési tanács elnöke, Abdulla Abdulla korábbi külügyminiszter is megerősítette, s egyben bírálta is Gáni lépését, akit egyúttal exelnöknek nevezett. Elítélte az elnök menekülését Biszmilláh Hán Mohammadi védelmi miniszter is, aki a Twitteren azt írta, hogy az elnök és emberei

“hátrakötözték a kezünket, majd eladták az országot”. “Isten verje meg Gánit és a bandáját!”

– zárta üzenetét.

Amrullah Száleh alelnök a Twitteren bejelentette, hogy nem hajlandó együttműködni a tálibokkal. Híradások szerint az alelnök a Pancssír-völgybe utazott. Pancssír tartomány egyike azoknak, amelyek továbbra is a kormány uralma alatt állnak. Ezt a területet a tálibok 1996 és 2001 közötti országlásuk ideje alatt sem tudták bevenni, elsősorban a térség földrajzi adottságai miatt. Hamid Karzai korábbi elnök a Facebookon azt jelentette be, hogy koordinációs tanács jön létre a hatalom békés átadása érdekében, s ennek rajta kívül Abdulla Abdulla és Gulbuddin Hekmatjár korábbi hadúr a tagja. Karzai a kormányerőket és a tálib csapatokat is arra kérte, előzzék meg, hogy zűrzavar alakuljon ki, és vegyék elejét az összecsapásoknak.

A tálibok az amerikai és nemzetközi erők végső kivonásának májusi kezdetekor indítottak általános támadást a kormányerők ellen, és az elmúlt bő egy hétben szélsebesen foglalták el az ország tartományi központjait, szinte egyetlen puskalövés nélkül;

a legtöbb helyen a kormányerők egyáltalán nem vagy alig tanúsítottak ellenállást.

A világ jobbik fele azt szervezi, miként menthetnék meg az eddigi afganisztáni segítőiket,

például a tolmácsokat a Tálibok szinte biztos győzelme után rájuk váró “beígért” kínhaláltól, de mit tervez az Orbán-kormány?

“Most rajtuk a sor!”

“Amikor az amerikaiak idejöttek, nemcsak a nyelvünket nem ismerték, de a szokásainkkal sem voltak tisztába, ha mi nem segítünk nekik, néhány nap alatt meghaltak volna. Most rajtuk a sor, hogy segítsenek rajtunk és a családunkon.”

-mondta, arcát vállalva, egyenesen az egyik amerikai televízióstársaság kamerájába egy férfi, amikor ilyet tesznek, akkor tudják, nincs veszítenivalójuk, hiszen  már úgysem maradhatnak életben a hazájukban.

“Dráma Afganisztánban

Az elmúlt évtizedek talán legnagyobb légi mentőakciója zajlik ezekben az órákban Afganisztánban. Azok az országok – beleértve Magyarországot is -, akiknek a politikusai ezrével toloncoltattak vissza afgán menekülteket az országba egészen a közelmúltig, arra való hivatkozással, hogy Afganisztán biztonságos, most nem győzik elég gyorsan evakuálni saját állampolgáraikat. Így bízzunk meg abban, a politikusaink mennyire előrelátóan képesek szemlélni a világ eseményeit.

20 év elteltével, feltehetően a következő 72 órában, Afganisztán ismét teljes egészében a tálibok terrorszervezetének uralma alá kerül. Tízezreket kellene evakuálni ennyi idő alatt, de így is biztosan ezrek lesznek, akik visszamaradva valamelyik tömegsírban fogják végezni. Százezrek, talán milliók próbálnak majd elmenekülni az országból.

De az igazi dráma azoké az afgán kisembereké, akik hátramaradva tehetetlenül szemlélik, hogy romba dől az életük

Egy egész generáció nőtt fel egy nyugatiasabb életstílusban. És a fiatal lányok nem fogják érteni, holnaptól miért nem járhatnak iskolába. Miért nem mehetnek ki egyedül az utcára. És miért lesznek lenézve és üldözve mindazok a dolgok, amikért ők lelkesedtek.

Az igazi dráma annak a sokmillió afgán menekültnek az élete, akik a szomszédos országokban és szétszórva a világban abban reménykedtek, hogy az otthonuk talán megint élhető lesz. És nem csak szégyen, hanem tragédia ez mindannyiunknak. 2021-ben ott tartunk, hogy nincs egyetlen egy olyan politikai vezetés sem nyugaton, sem keleten, nincs egyetlen egy olyan nemzetközi intézmény, amelyik a “kisemberek” érdekeit védve képes lenne józan és hosszútávú probléma megoldásra, miközben a bajok csak szaporodnak és szaporodnak…”

A terrorizmus újra kapott egy országot

Csak reménykedni lehet abban, hogy az amerikai kivonulásnak nem lesznek hasonlóan gyors és tragikus következményei a világban. A kivonulással az iszlám terrorizmus megint kapott egy saját országot. Az összes szélsőséges iszlám hívő, volt Al Kaida és Iszlám Állam tagok, s a világ legsötétebb bűnözői, most mind Afganisztánba tartanak, ahol kiélhetik szabadon magukat. Előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy az amerikai “megszállásért” bosszút esküdjenek, és elkezdődjenek Amerika és a nyugati világ elleni terrortámadások előkészületei. (Forrás)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

deák

About Author

Comments (1)

  1. Felfordul az ember gyomra ezekre a mocskos fidesz alja szemetekre. remélem ti is mint a nyúl menekülni fogtok patkányok

Szólj hozzá!