Debrecenben a magániskolának mindent, az államinak még egy biztonságos zebrát se? - Városi Kurír

Sorting by

×

Debrecenben a magániskolának mindent, az államinak még egy biztonságos zebrát se?

Régóta figyelem a Jánosi utcában lakók szélmalomharcát a fideszes önkormányzattal. Megdöbbenve láttam a fotókat az útnak nevezett borzadályról, ahol az egyik oldalon szegély helyett tekintélyes méretű mélyedések vannak. Debrecenből jelenti tudósítónk.

Hirdetés

Lyukak tömködése

Az önkormányzat igen hatékonyan jár el évről évre.  Ebben az évben egyszer törmelékkövekkel, tömték el a lyukakat. Ahogyan írta helyiek szóvivője két -három hét múlva, már ismét ott éktelenkedtek az “út” szélén az árkok, a végtelen autós folyam hatására gyorsan megadta magát a nem létező útpatka.

A helyi nagyokosok, akik képével tele a város, két hete ismét betömették az út szélén levő gödröket, pedig jobban tették volna, ha virágot ültetnek bele. Ismerősöm meséli, úgy látszik, az önkormányzati választásokig még egyszer pénzt kell kidobni az ablakon, hogy az “út” széle ne legyen veszélyes az autók gumijaira. Jó páran szidták már a városvezetés felmenőit, amikor a kövek az abroncsokat tönkre tették,

És most a zebra!

De a legszebb történet nem is ez. A Jánosi utcában sehol sincs zebra, még az iskola és óvoda előtt sem. A gyerekek és szüleik naponta szlalomoznak az autók között, csak a szerencsén múlt, hogy eddig megúszták a bajt.

A narancssárga önkormányzatot semmi sem hatja meg. Az emberek szava -ahogyan a Fidesztől megszokhattuk–semmit sem ér. Úgy tesznek, mintha nem is értenék miről is van szó, egy olyan gyalogátkelőre mutogatnak, amelynek semmi köze ahhoz, hogy az iskola Jánosi utcai részén életveszélyes a közlekedés.

Megrökönyödve olvastam a debreceni önkormányzat válaszát, amelyet az ismerősömnek írtak:

“A Jánosi utca ezen szakaszán évek óta nem volt közlekedési baleset a gyalogos közlekedés miatt. 2019 tavaszán vezetői döntés született arról, hogy ebben az évben megterveztetjük, a következő évben pedig megépítjük a gyalogátkelőt a Jánosi utcai ágon is. A szűk, de az iskola, az orvosi rendelő miatt nagyon forgalmas Jánosi utca burkolatának felújítása pedig része a 2020-as felújítási programnak.”

Valaki cinkelt lapokkal játszik ebben a történetben. Vagy az újrázásra készülő Papp László embereinek fogalmuk sincs arról, hogy mit is szeretnének a szülők, de az is lehet, hogy minden érintett magánrepülőn közlekedik az iskolától, így nincs szükségük gyalogátkelőre.

Mitől is érezné át a szülők gondját a város polgármestere?

Kiderült, hogy egyik csemetéjét, a közpénzből épült méregdrága magániskolába íratta be, ahol végzésig 50 millió körül is lehet a tandíj. A debreceni fideszes vezetők gyerekei luxuskörülmények között készülhetnek hogy majdan átvegyék a családi vagyon kezelését, a pórnép pedig… Nem akarunk turkálni Papp László zsebében, de azért talán elmondhatná a választóknak, miből futja neki a több milliós elitsulira?

Debrecen narancssárgába borult, mindenütt a Papp László és a fideszes egyéni jelöltek képe néz a városban élőkre. Vajon miből telik a városi Fidesznek erre a mindent elöntő kampányra? Ki fizeti a révészt? Óriási pénzeket ölnek a kampányba, látszik milyen plebejus a debreceni fideszes önkormányzat. Futja mindenre, ők aztán nem takarékoskodnak. Nem gondolnám, hogy a 24 fideszes jelölt mélyen a saját zsebébe nyúlt volna, így az a valószínűbb, hogy közpénzből  -mert bizony a pártoknak “járó” állami támogatás is az–árasztják el a várost a jelöltek reklámjaival. A debreceni villamosról, a buszok “fenekeiről” Papp László mosolyog a népére. Talán nem is lehet a városban úgy gyalog tíz métert megtenni, hogy ne egy fideszes arcát látnánk.

A kis kitérő után térjünk még vissza a közleményre. Ha jól értem, azért sincs szükség zebrára, mert eddig még ott nem történt baleset. Ennél cinikusabb mondatot a köz szolgájától már régen olvastam. Fordítsam le magyarra: ha elüttetem magam a nem létező gyalogátkelőn, akkor indokolt lesz az átkelő felfestése. Jól értem polgármester úr?

megoszt 1

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.