Debreceniek üzenik Orbánnak: Elegünk van!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A rabszolgatörvény elleni tiltakozás országossá vált, Debrecen is csatlakozott. A „Mi vagyunk Debrecen” civil csoport, tüntetésre hívott minden debrecenit, aki úgy érzi, hogy megálljt kell parancsolni a Fidesz gátlástalan hatalmi önkényének.

A fővárosi demonstrációval egy időben,

a cívis városban a Hajdú-Bihari Napló székháza előtt gyülekeztek az elégedetlen debreceniek. A helyszín választása nem volt véletlen, hisz’ a napilap egyike a Fidesz lakájmédiájának, amelyben csak az Orbán –rezsim óriási sikereiről jelennek meg „termelési jelentések”.

A közel 500 fős esemény szónokai arról beszéltek, hogy ma a városban mindent egy párt ural, minden szempontból. A Fidesz hűséges kiszolgálója a megyei, városi lakájmédia, ahol naponta olvashatók írások az “óriási” sikerekről. Az ellenzék a helyi médiában nem is létezik, üzeneteik csak elvétve jelennek meg, akkor is a Fidesz valamelyik helyi helytartójáé az utolsó szó.

 

Ma Debrecen minden, csak nem a szabadság őrvárosa.

Egy szűk kör tartja fogságban a várost, a fideszes percemberkék hintik egyoldalúan az igét. Aki a győzelmi jelentések ellen szólni merészel, az a város fejlődésének az ellensége. Itt az idő, hogy kimondjuk: Elegünk van Debrecenben is!

Napjainkban, Debrecenben az úri huncutok következmények nélkül tehetnek bármit, a közbeszerzések nem átláthatóak, egy haveri oligarcha kör kezében összpontosul a városban a politikai és a gazdasági hatalom egyaránt. A városi legendák arról szólnak, hogy a háttérben mindenhova elér Kósa keze, aki nélkül nem történhet semmi Debrecenben. A demonstrálók közül többen javasolták jó hangosan, hogy Kósa menjen el disznópásztornak az anyukája hizlaldájába, ott nem szükséges a diploma.

Debrecenben is megérett az idő a változásra!

Ma ötszázan voltunk, holnap már ezren leszünk, és leszünk majd többen, ha a város lakosai rádöbbenek, hogy a kereszténynek mondott városvezetés palira vette őket, a Virágkarnevál eltakarja a mindennapok kis üzleteit. Egykor talán nem is egy kicsit kótyagos debreceni lakos írta a Kossuth téren, a stadion építés promóciós falára: 20 %. Lehet, hogy tudott valamit?

A szónokok

a tömeg zajos helyeslése mellett arról is beszéltek, hogy nem hagyjuk a jövőnket tönkretenni, nem leszünk a rabszolgái senkinek.

Hangsúlyozták nem félünk, mert ez a rendszer sem mindenható, s nem hagyhatjuk, hogy Kósa, Pósán, Tasó és a többi fideszes helytartó játssza a kegyelmes urat. Kiemelték, hogy elegünk van abból, hogy egy cinikus hatalom hülyének nézzen, kihasználjon, s idegenszívűnek nyilvánítson bennünket! Kikérjük magunknak, hogy saját hazánkban másodrendű állampolgárként kezeljenek bennünket!

A tömeg

a beszédek közben hangosan skandálta, „Elegünk van”, „Orbán takarodj!”, „Mocskos Fidesz!”. De sokan skandálták, hogy „ Lakájmédia”.

A tömeg követeléseit a hatalom felé Rutz Tamás, a civil csoport vezetője olvasta fel, tapsok, és rigmusok közepette.

A tüntetés résztvevői ezt követően hangos rigmusok közepette a Fidesz irodájához vonult. Zúgott a

„Mocskos Fidesz!”, „Tolvajok!”. „Kósa takarodj!”, „Orbán mondjon le! „ .

Páran hógolyóval dobálták meg az iroda bejárati ajtaját, de egyébként békés esemény volt, mindenféle rendbontás nélkül. A rend őrei is békésen szemlélődtek, feladatuk nem volt.

Az utóbbi évek egyik legjelentősebb debreceni ellenzéki demonstrációja a Himnusz eléneklésével zárult. Folytatás jövőre, január elején.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”71280,71281,71282,71283,71284,71285,71286,71287,71288,71289,71290,71291″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük