Decemberben alapítják a Vidámság minisztériumát, tárcavezető a Mikulás

Idén télen mesés minisztériumot nyitnak Budapesten, amelynek feladata a családok hangulatának javítása. A tárca vezetőjének a Mikulást nevezik ki, aki az eddigiektől eltérően fiatalabb és soványabb lesz. A sportos Mikulás kinevezésére azért van szükség, mert a virushelyzetben az idősek a legveszélyeztetettebbek – írja a Vidámság minisztériumának első közleménye.

Hogy is lesz ez az adventi rendezvényekkel a Covid veszélyben?

Egy fiatal, sportos Mikulásra azért van szükség, mert idén télen alaposan át kell gondolniuk a rendezvényszervezőknek, hogy milyen karácsonyi eseményeket tarthatnak a vírussal terhelt adventi időszakban. Ugyanakkor nem csak az a kérdés, hogy hány fős adventi ünnepségeket lehet majd megszervezni, de az is nagy kérdés, hogy hány éves lehet majd a Mikulás, hiszen a vírus leginkább az idősebbek egészségét veszélyezteti. – mondta Éskovács Péter, az új jótékonysági akció egyik szervezője. A gyerekeknek biztos, hogy meg kell majd tartaniuk a másfél méteres távolságot is a Mikulástól, ezért az ölébe sem ülhetnek. A rendezvényeken maszkot kell viselniük, ezért a Mikulás nehezebben kommunikál majd a gyerekekkel. Mindezek ellenére fontos volna, hogy a vírus ne rontsa el az ünnepi hangulatot, ezért hoztuk létre a Vidámság minisztériumát – tette hozzá Éskovács Péter.

Lesz képviselőfánk is

A szervezők elárulták azt is, hogy az új minisztérium egy Parlament közeli kávézóban tartja majd decemberi üléseit. Itt kapható lesz például a klasszikus képviselőfánk, amelynek árából játékokat és vidámabb kivitelű szájmaszkokat, kézfertőtlenítőket vásárolnak hátrányos településeken élő gyerekeknek. A minisztériumban zenés és táncos programok is lesznek, de szigorúan veszik majd az egészségügyi előírásokat, így a többség online követheti majd a tárca székházában zajló eseményeket. Az egészséges életmódot fókuszba állító új akciót már több élelmiszergyártó és sportszerek kereskedelmével foglalkozó cég is támogatja. De szeretnének együttműködni az egészségügyben, prevencióban jártas vállalkozásokkal is. Ugyanakkor más mesehősökkel is keresik a kapcsolatot. Így például Füred Kapitánnyal, aki a Balaton körül lesz a Mikulás szánsegédje, de szeretnének a minisztériumban feladatot adni Süsünek is, aki jelenleg Balatonszárszón, a Csukás István Színházban dolgozik.

A nevetés a legjobb orvosság

Az új minisztérium számára fontos, hogy felhívja a figyelmet a nevetés fontosságára, amelynek szerepe lehet az egészséges életmód kialakításában is. Több kutatás is bizonyítja, aki keveset nevet, könnyebben betegedhet meg. A nevetés és a jókedv azonban ellenállóbbá teheti az emberek szervezetét. Több orvos is azt állítja, hogy nevetés közömbösítheti az olyan stresszhormonokat, amelyek az emberi szervezet ellenállóképességét gyengítik. Egy angol kutatás például bebizonyította, hogy a pozitív érzelmek mozgásba hozzák a szervezet védekezőképességét, a nevetés kimondottan erősíti az immunrendszert. Ilyen immunerősítésre Covid 19 idején mindenkinek szüksége van. – mondta Éskovács Péter, az új jótékonysági akció egyik szervezője.

mikulás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük