Sorting by

×

„Dekázzunk össze egymillió forintot Zsombinak!” – az MTK labdarúgócsapatafocival segít az SMA-s kisfiúnak

Adománygyűjtő akciót hirdetett az MTK Budapest labdarúgócsapata “Dekázzunk össze 1 millió forintot Zsombinak” címmel. A klub a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Zsombor gyógyulását szeretné támogatni, méghozzá úgy, hogy minden egyes dekázás után 50 forintot fizetnek a családjának, akik a világ legdrágább gyógyszerére, a 700 millió forintos Zolgensmára gyűjtenek.

Az MTK arra kérte a játékosait, a szurkolókat és mindenki mást,

segítsenek “összedekázni” a klub által felajánlott 1 millió forintot az SMA-s kisfiúnak.

Ehhez csak

elő kell kapni egy focilabdát, dekázni vele, majd az erről készített videót megosztani a Facebookon, az Instagramon vagy a YouTube-on a #dekazzzsombiert #mtkbudapest hasthagekkel.

A videó leírásában fel kell tüntetni, hogy a dekázó hány dekát csinált

A felvételt az MTK Budapest hivatalos Facebook oldalára is fel lehet tölteni, ha pedig a YouTube-ra került fel, akkor az ahhoz tartozó linket az info@mtkbudapest.hu e-mail címre kell elküldeni.

A klub célja,

hogy január végéig 20 ezer dekázásról érkezzen be videó, mert a tervek szerint így gyorsan összegyűlne a 1 millió forint. Minden nap végén összesítik, hogy aznap hányat dekáztak Zsombiért, így nyomon követhető, hogy hol áll a gyűjtést.

Kedd este 8-ig 11 186 dekázás jött össze, ezzel az összeg fele már összegyűlt. A kezdeményezésben szurkolók, civilek, az MTK felnőtt és utánpótlás játékosai is részt vettek.

Zsombi lehet a negyedik magyar kisfiú, akinek a világ legdrágább gyógyszerére gyűjtenek. Már több mint 485 milliót sikerült összegyűjteni. Aki szeretné támogatni az SMA-s kisfiút, így is megteheti:

 • Szép jövőért Zsombornak Alapítvány
 • Számlaszám: 11734152-21916838
 • IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000
 • SWIFT kód: OTPVHUHB
 • PAYPAL: www.paypal.me/helpzsombor
átver

Egy hozzászólás itt: “„Dekázzunk össze egymillió forintot Zsombinak!” – az MTK labdarúgócsapatafocival segít az SMA-s kisfiúnak

 • 2021.01.21 - 20:29
  Közvetlen hivatkozás

  Utálom a focit, nem is értek hozzá, és bevallom, dühítő,hogy az egyszerű bérekhez képest indokolatlanul sokat keresnek a focisták. Most először látom azt, hogy haszon is lesz belőle, ha ennek a gyönyörű kisfiúnak a gyógykezelésére sikerül összegyűjteni a pénzt.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.