Demeter Szilárd a “violinkulcs”, aki 23,000 millió közforintból szabja NER-re a magyar könnyűzenét!

Minden nap estére úgy érezheti az ember, hogy na jó, ezt még megmerték csinálni, de ez már a vége, ennél nyakatekertebb, felháborítóbb őrülettel nem húzzák tovább az amúgy is hajszálon függő tűrőképességet az erre megválasztottak. És mégis…. másnap reggel csalódnunk kell, mert de, merik, akarják, húzzák! Mai “neba”: előkerült Demeter Szilárd és újabb milliárdokat NER-esít!

A szerdai “húzás”

Demeter Szilárdot cirka egy hónapra késztette “hallgatásra” és a Fidesz-élvonalból való eltünésre legutóbbi megszólalása. Emlékeznek?

Ehhez képest…..

Nem az az elsődleges kérdés, hogy ki alakít kormányt 2022-ben, hanem az, hogy lesz-e magyar kultúra 2222-ben.

Ezzel a tételmondattal vezeti be a kulturális szektort érintő terveinek felsorolását Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és könnyűzenéért felelős miniszteri biztos, a Mandiner.hu-n megjelent véleménycikkében.

Demeter arról ír, a járvány után öt év alatt valósítaná meg a

„tágabban vett magyar popkultúra”

újrahangolásának tervét. 23 milliárd forintból

„az irodalmi ügynökség mellé felállítunk egy könnyűzenei központot, amely a tavaly napvilágot látott könnyűzenei stratégia megvalósításáért felel”

– írja Demeter.

Könyvközpont létrehozását is tervezi,

amely az Országos Széchényi Könyvtárral szoros együttműködésben

„a magyar könyvkultúra jobbítását célozza”.

Az itt megvalósuló támogatások különösen a magyar non-fiction könyvkiadást és tudományos ismeretterjesztő művek megírását segítenék. Ugyancsak nagyobb szerepet kapna a gyerekirodalom és az online tartalom-előállítás támogatása. A 444 emlékeztet rá, hogy

ezt a stratégiát Demeter Szilárd tavaly még 25 milliárd forintból tervezte megvalósítani.

Ha ez még nem volna elég….

Demeter

„nemzeti névtér”

és

„magyar popkulturális értéktár”

összeállítását is tervezi, továbbá munkatársaival elkezdték összenézni a Kárpát-medencei kulturális infrastruktúrát. Konkrétum a cikkben, hogy a következő öt évben

„világraszóló popkulturális és társművészeti központ”

létesülne Óbudán, a Hajógyár és a Zichy-kastély együttesében. Lehet, hogy Orbániában dél körül leírni azt, hogy valami a “nap borzalma” hatalmas bátorság, hiszen még hátra van 12 óra éjfélig, de megkockáztatjuk. Ez az volt! Ha hagyjuk, mondhatjuk, hogy ezt érdemeljük!

 

elzárkózó, csillagjegy
illusztráció: V.K.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2021.03.10 - 16:02
  Közvetlen hivatkozás

  Valamiért orbán ragaszkodik ezekhez a sehonnani defektes,rendkívül ellenszenves migráncsokhoz. Bár ezért alaposan meg is dolgoztak.Ahelyett,hogy szépen csendesen dolgoznának,(ha már ideette őket a fene) ezek orbán parancsára kinyilatkoztatnak,felforgatnak,lerombolnak,szétdúlnak ezt -azt. Idetartozik vidnyánszki is,de vannak még néhányan.Érdekes módon mind ilyen ellenszenves

  Válasz
  • 2021.03.10 - 17:15
   Közvetlen hivatkozás

   Mit várni egy elmebeteg szuperagytól /OV/, barátját tolláról,,, egy putris marad a barátaival együtt…

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük