Városi kurír
A napi fontos.

Demján forog a sírjában! Lezsák Sándor kapja “irodalom” kategóriában a Prima Primissima díjat!

Lezsák nem tiltakozott, megkapja a millióját ....

0 2 803

“A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé: azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. A díjat 2013-tól kezdve az OTP Bank gondozza és finanszírozza tovább.” Az alkotó megpihent, a gép “NEResen” forog tovább.

Lezsák nem tiltakozott, megkapja a millióját

A Demján Sándor által, a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapított elismerés célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. 

-írják a honlapukon.

Lezsák büszke díjtulaj…

2016-ban már elismerték irodalmi munkásságát, akkor a 44. Tokaji Írótábor díjával, a Nagy Hordó-díjjal kedveskedtek neki. Akkor elsősorban a

“hatvan évvel azelőtti jeles történéseket, az 1956-os forradalmat és szabadságharcot vizsgálták.”

Most Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetéség

(VOSZ) Bács-megyei területi szervezete irodalom kategóriában Lezsák Sándort jelölte a díjra, ami ellentétes az alapító szellemével. A jelölés ugyan vitákat váltott ki, de végül a politika győzött az elvvel szemben.

„Én még emlékszem Demján Sándor szavaira, amikor elindította ezt az elismerési formát. Akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a különböző állami, társadalmi elismerések rendszerében, melyekben sokszor tetten érhető a politikai hovatartozás is, adjunk díjat olyanoknak, akik teljesítményük alapján megérdemlik azt, azaz legyen ez az elismerés teljesen politikamentes”

– írta Király József, kecskeméti építész, vállalkozó, miután kiderült, hogy az idén a szövetség területi szervezete megyei Príma Díjra jelölte irodalom kategóriában Lezsák Sándort, az országgyűlés alelnökét, a nemzetbiztonsági bizottság tagját, a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójának tagját.

Így válik a nemes kezdeményezés “Orbánmartalékká”. Ha kíváncsi a további érdekfeszítő indokra, kattintson!

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ