Demokrácia és szólásszabadság “vadhajtásul”: Akin ilyet látunk, leszaggatjuk és pofán verjük!

Pár hete, az első méretes tüntetés utáni havazáskor ütötte fel a fejét a mára szinte mindenre rátehető O1G kitűző, matrica, logó, jelkép, gyalázkodás, sértés. Kinek, mi. A két betű és egy szám valódi összetartozást hozott kerítésen innen, mindenki érti, (érteni véli) legfeljebb másként.

Radikalizálódunk, radikalizálódgatunk…?

Amíg egy részünk a messze földön (?) híres magyar humor kifejezését látja az O1G-ben és próbál rajta még egyet csavarintani, addig egyszerűagyúék vérig sértődnek és megalázással, veréssel fenyegetik az előbbieket.

A baromi bátor csapat weboldalán nincs elérhetőség, név pedig pláne nincs, ahogy a BTK szerint több bűncselekményt megvalósító bejegyzés alatt sem áll a büszke szerző legalább kezdőbetűje.

Akin ilyet meglátunk, le fogjuk szaggatni róla, és ököllel fogjuk tele b.szkodni a fejét. És kurvára nem fog érdekelni, ha elszaladsz a rendőrségre, és miután üveggel dobáltad, tőlük kérsz majd segítséget, mert pofán lettél verve.

Csak kérdezem, ez mehet?

fotó: facebook

Nem a jelkép, a mögöttes gondolat számít

Több vélemény ütközik a közösségi oldalon a témában. Vannak, akik elítélik, hogy a “nemzeti jelkép”, a kokárda élc tárgyává vált, vannak, akik bőszen keresik, hol lehet hozzájutni.

Azt gondolom, hogy a kokárda magában semmit nem jelent, ha március idusán kitűzi valaki, attól nem válik hazaszeretővé és aki nem viseli, nem hazaáruló. Ezek a dolgok nem a külsőségen múlnak, ne a hajtókán viseljük pár napig a meggyőződésünket.

Az viszont probléma, méghozzá nagy, hogy egy bizonyos csoportosulás megfenyegeti és teheti nyugodtan a más nézetet vallókat. Mit szól ehhez a rendőrség? Ilyen esetben is meg kell várni, amíg vér folyik, vagy elég a verbális ráutaló magatartás?

Kapcsolódó

A gecik országlásának vége?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük