Dés László: ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen "hülyének nézi" őket - Városi Kurír

Sorting by

×

Dés László: ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen “hülyének nézi” őket

“Könnyű nekem” – ironizált Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző, érdemes művész a választásokkal kapcsolatos véleménye bevezetőjében a Klubrádió “Megbeszéljük” című műsorában. “Értem én, hogy a zavarkeltés a cél és, hogy a felelőst soha ne tudjuk megnevezni. Ha nincs miniszter, csak államtitkárok vannak, akkor lehet mutogatni. Ez 2010 óta így van….”

Hirdetés

Legyen egyértelmű…

Megjegyezte, őt személy szerint nem igazán érdekli, hogy milyen struktúrában folytatja a kormányzat a munkáját, sokkal fontosabb kérdésnek tartja, hogy egyértelművé tegyék, Magyarország mely irányhoz akar tartozni:

“a demokráciákhoz, vagy a kipcsakokhoz, a türk tanácshoz, és a többi állatsághoz.”

Sose feledjük:

lehet agyonszidni a volt MSZP-SZDSZ-es kormányt, meg Gyurcsány Ferencet, de ők nem nyúltak hozzá a demokratikus felépítményhez, sőt, azt állandóan fejlesztették, tágították, javították, miközben esetleg rosszul kormányoztak….

Kifejtette, azokat az elveket kéne tisztázni, amelyek a választók akarnak élni és tevékenykedni. Ehhez kell megteremteni az infrastruktúrát, amely biztosítja azt hogy a választott elv mentén is el tudják tartani magukat az emberek.

“Egy komolyan demokratikus országban, legyen az Németország, Franciaország, vagy Anglia annak századát, de inkább ezredét sem lehetett volna megcsinálni annak, amit itthon elkövettek, mert milliók mentek volna az utcára”

– tette hozzá. Hangsúlyozta,

meg kell tanulni demokratikusan gondolkodni, és igényeket támasztani.

Nagy a difi….

A művész szerint, ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen “hülyének nézi” az embereket.

“És eddig sajnos úgy tűnik, hogy joggal.”

Hozzátette,

előbb-utóbb rá kell jönniük a magyaroknak is, mekkora különbség van a magyar és például az osztrák helyzet között.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Forrás

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Dés László: ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen “hülyének nézi” őket

  • 2022.05.15 - 17:39
    Közvetlen hivatkozás

    No most a helyzet az, hogy a hülye, aki mindent bevesz, te maradtál. A magyar nép meg felnőtt és csak nevet már rajtad és rettegő társaidon. Sokaknál (de nem mindenkinél) így jelentkezik az öregedés. (és az elhülyülés)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.