Deutsch győzelme: az Unió állatok szállítás közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottsága tagja lett!

Azt a mindenit! Ez ám a feladat: győzelemként eladni azt, hogy a Néppártból kigolyózott Fidesz-frakció tagjai az Európai Unió bizottságaiban visszakapják szakbizottsági helyeiket, amelyeket az Európai Néppártból való kilépéskor elvesztettek. Mármint számszakilag, mert a befolyásuk meg sem közelíti a “régi szép idejükben” mértet.

Deutsch előadásában…

Az Európai Parlament plenáris ülésén csütörtökön bejelentették, hogy a Fidesz EP-képviselői visszakapják azokat a szakbizottsági helyeket, amelyeket az Európai Néppártból való kilépéskor elvesztettek

– írta a Fidesz EP-delegációja közleményében.

Nagy siker ez a bejelentés. A hónapokon keresztül zajló tárgyalásokon képviselt határozott álláspontunk végre eredménnyel járt: az EP baloldali többségének érdekében álló jogfosztott helyzetünknek vége, és mi nyertünk.

Minden fideszes képviselőnk újra részt fog venni az EP szakmai munkájában, ismét szakbizottságokban is képviselhetjük a magyar érdekeket

– értékelte a hírt Deutsch Tamás, a delegáció vezetője,

aki az egyik legfontosabb bizottság – a Költségvetési Ellenőrzési (CONT) – alelnökéből az állatok szállítás közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottság (ANIT) tagja lett, a CONT-ban pedig póttag.

Deutsch antidemokratikus és jogellenes állapotnak nevezte, hogy a fideszes képviselők a kilépés, vagyis hónapok óta nem vehettek részt a szakbizottságok munkájában. Ezt azzal magyarázta, hogy a parlament “baloldali többsége” nem hozta meg a politikai döntést, hogy a Fidesz-képviselők milyen szakbizottsági helyeket kapjanak.

-írta az Euronews.

A valóság ezzel szemben….

Az egyes pártok képviselőcsoportjainak az EP szabályai alapján jár bizonyos számú szakbizottsági hely, az azonban, hogy melyik bizottság milyen helye, a pártcsaládok közti politikai alku kérdése. Mivel a Fidesz képviselőcsoportja jelenleg egyetlen pártcsaládnak sem tagja, a befolyásuk és az általuk ellenőrzött bizottsági helyek jelentősége meg sem közelítheti a korábbiakat.

Így történhetett, hogy a Fidesz 12 EP-képviselője a 20 állandó bizottságából 8-ban kapott széket, 4-en kisebb jelentőségű külön- vagy vizsgálóbizottságban.

Deutsch a legnagyobb vesztes, de a többiek sem panaszkodhatnak….

 • Hidvéghi Balázs a Magyarországgal kapcsolatos jogállamisági viták szempontjából legfontosabb bizottság, az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) tagja volt, most az Európai Unió valamennyi demokratikus folyamatába történő külföldi beavatkozással, többek között a félretájékoztatással foglalkozó különbizottságé (INGE).
 • Bocskor Andrea a Kulturális és Oktatási Bizottság (CULT) alelnöke volt, most ugyanott póttag.
 • Gál Kinga a Biztonság és Védelempolitikai szakbizottság alelnökéből egyszerű tag lett a Külügyi Bizottságban (AFET).
 • Járóka Lívia, aki az EP 14 alelnöki posztja közül tölti be az egyiket, és korábban az Európai Parlament ellenőrző testületének elnöke volt, most a rák elleni küzdelemmel foglalkozó különbizottságban (BECA) folytatja munkáját.
 • Deli Andor a Költségvetési Bizottság (BUDG),
 • Győri Enikő a Gazdasági és Monetáris Bizottság (ECON),
 • Trócsányi László a Nemzetközi kereskedelmi Bizottság (INTA),
 • Gyürk András az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság (ITRE) tagja lett.

Azért izgulni nem kell, a járandóságukat -mint minden unióba delegált képviselő- az európai kisemberek jóvoltából továbbra is megkapják. Egyben felhívjuk a szállítandó állatkák, vagy jogi képviselőjük figyelmét, hogy probléma esetén nyugodtan keressék Deutsch Tamás képviselőt, minden bizonnyal legjobb tudása szerint segít majd!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Deutsch győzelme: az Unió állatok szállítás közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottsága tagja lett!

2 thoughts on “Deutsch győzelme: az Unió állatok szállítás közbeni védelmével foglalkozó vizsgálóbizottsága tagja lett!

 • 2021.09.17 at 19:17
  Permalink

  Szegény állatok, ezt még rájuk sem biznám,,,,,

 • 2021.09.22 at 16:33
  Permalink

  élö állatot erre??????esetleg egy ellobbantott doboz gyufát………….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.